фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Старинна къщичка на хълма

Тази старинна къщичка, намираща се върху хълмист терен в южна Франция, принадлежи на младо американско семейство. Въпреки стабилния си външен вид, каменната постройка е на цели 400 години. Когато я купува, двойката решава да превърне старата мрачна къща в уютен дом за себе си и трите си деца. Вижте през какви етапи е преминала трансформацията на къщата и какъв е резултатът.

къщичка във Франция


Трапезарията

Така изглежда кухнята в къщата, когато семейството купува имота. Този вид обаче може да се обясни не само с възрастта на постройката, но и с липсата на скорошна реновация – както на конструкцията, така и на интериорите. Първата стъпка в подновяването на помещението е да се премахне гипсовата стена, разделяща кухнята от всекидневната. Тази част обаче се оказва по-лесната, тъй като по-голяма част от останалите стени са направени от подсилен цимент и армировка.

къщичка във Франция

След трансформацията кухнята вече изглежда по съвсем различен начин. Столовете около масата за хранене са заменени с нови – три стола от едната страна и кокетна дървена пейка от другата. Тук са смесени стари и нови елементи, които се преплитат и допълват -  съвременни аксесоари и мебели са съчетани с бюфет от 18-ти век, мивка в средновековен стил и оригиналната каменна облицовка върху стените, освежена предварително.

къщичка във Франция


Таванското помещение

Таванското помещение е в повече от окаян вид, но носи потенциала да се превърне в уютна слънчева спалня. Преди освежаването таванът е твърде нисък и скрива чудесният покривен прозорец с красива гледка. За да се разшири пространството, някои ненужни елементи са премахнати, а към помещението е добавен водопровод, за да се създаде малка баня в другия край на подпокривното пространство.

къщичка във Франция

къщичка във Франция

Заради наклонените стени на спалнята (заради покрива), в стаята не може да се постави стандартен гардероб. Затова той е заменен с кокетна преносима закачалка, втъкната точно под гредите. В спалнята са побрани още голямо легло и две нощни шкафчета, поставени до малкото прозорче с красива гледка.

къщичка във Франция

къщичка във Франция

къщичка във Франция


Кухнята

Преди реновацията кухнята е с остарял дизайн, претрупана и мрачна. В общи линии ремонта на помещението започва от нулата, като се подменят електрическата и водопроводната й мрежа. Мотото на цялостната реновация на къщата, която собствениците наричат La Maisonnette du Coteau ("Къщурката на хълма"), е "Направи го веднъж, но нека да е както трябва". За да се разшири пространството, собствениците са махнали стената, ограждаща кухнята от всекидневната.

къщичка във Франция

къщичка във Франция

Тук традиционният провинциален стил е съчетан с удобството на модерните технологии, но това е направено по един балансиран и хармоничен начин, за да не контрастират елементите помежду си.


къщичка във Франция

къщичка във Франция


Ето и още няколко снимки от възобновената къща:

къщичка във Франция

къщичка във Франция

къщичка във Франция

къщичка във Франция


Източник: designspongeonline.com3 октомври 2009 09:15 | "Къщичка" на хълма
От: Любомир Тонев
Браво!За идеите и направеното.
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
къща, трансформация, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg