фирми продукти
представяме
работа
 
Красива брезова масичка за кафе

Ако харесвате красотата на естествените материали, ние Ви предлагаме един хитър проект за холна масичка за кафе, направена от... брезови дънери. Направената от Вас масичка не само ще е много красива, но и ще Ви излезе много по-евтино от подобна мебел, закупена от мебелен салон. Масичката ще се впише чудесно в интериора на Вашия дом или вила, а колелцата в долната й част позволяват да я местите бързо и лесно на желаното място. Освен това направата й никак не е трудна. Вижте и самия проект:

брезова холна масичка


Брезова повърхност

Видът на необработена брезова дървесина е много красив и естествен. Тя е с приятен светъл нюанс, нестандартна шарка, а и е лесна за обработка. Освен това брезата расте и се възстановява бързо, което прави употребата на дървесината й по-малко вредна за околната среда. За конкретния проект са използвани 34 брезови дънера с диаметър 8- 10 см., но Вие можете да използвате и по-малки (ако правите масичка с по-малки размери). Необработените дънери можете да намерите в дърводелските цехове.

брезова холна масичка

Независимо, че на пръв поглед изглежда, че за направата на масичката са използвани много парчета брезова дървесина, дънерите всъщност са необходими само за периферията – вътрешността е куха, като ефектът е създаде от облицовката на плота с шайби от брезов дънер.


Подготовка за проекта

Когато вече сте подготвили всички необходими материали и инструменти за проекта, можете да започнете със сглобяването на масичката. Ето какво Ви е необходимо:

* необработени брезови дънери (тук те са с височина 46 см.)
* 122 х 244 см. шперплат
* лепило за дърво
* винтове за дърво
* рядък циментов разтвор
* 10-сантиметрови колелца
* прозрачен полиуретан
* инструменти за нарязване (ако не можете да нарежете частите сами, поръчайте тази част от работата на дърводелец)
* дрелка
* маламашка
* шпатула

брезова холна масичка


Изграждане на основната конструкция

Стъпка 1
: Срежете шперплатовата база до размери 85 х 60 см., след което сглобете кутията от шперплат с размери 70 х 46 х 41 см. Срежете 4 странични парчета – две от тях 70 х 41 см. и две 46 х 41 см. Съберете парчетата, за да оформите кутията, като използвате лепило и след това винтове за дърво. Поставете кутията в центъра на шперплатовата основа и съединете двете части с винтове през вътрешната страна на кутията.

брезова холна масичка


Монтирайте брезовите дънери

Стъпка 2: Срежете или поръчайте да срежат брезовите дънери до височина 46 см. Тук са използвани 34 дънера с диаметър 9 см., но Вие можете да промените бройката, ако използвате по-малки или по-големи като диаметър дънери, или пък правите различна по размер масичка. Поставете малко лепило  върху дъното и върху едната страна на всеки дънер и го поставете на мястото му по периферията на масичката, както е показано на снимката. За по-голяма стабилност можете да използвате винтове за дърво, като ги прокарате от вътрешната част на кутията (тя е без капак) към дънера.

брезова холна масичка


Затворете кутията

Стъпка 3: Поставете върху кутията капак от парчето шперплат (70 х 46 см.), което срязахте в началото. Монтирайте капака към кутията с винтове.

брезова холна масичка


Добавяне на акцентите

Стъпка 4
: Срежете или предварително поръчайте да Ви нарежат от брезови дънери няколко тънки парчета – шайби, с дебелина 2-3 см. -  тук са използвани 40 броя. С помощта на лепило монтирайте всяка шайба върху капака на кутията, подреждайки ги една до друга.

брезова холна масичка


Обработка с цимент

Стъпка 5: Разнесете циментовия разтвор върху така подредените брезови шайби, като обхванете и странично наредените дънери. С помощта на маламашката оберете излишъка от разтвора. Използвайте шпатулата, за да махнете цимента от самите шайби, докато получите желания вид. Оставете разтвора да изсъхне.

брезова холна масичка


Поставете колелцата

Стъпка 6: Монтирайте четирите колелца към базата от шперплат – поставете ги в четирите й края, на 2-3 см. от ръбовете на мазата. Накрая нанесете един слой прозрачен полиуретан.

брезова холна масичка


Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
брезова кора, масичка за кафе, дървена масичка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg