фирми продукти
представяме
работа
 
Архитектура, изкушена от брега на океана

Дизайнерите Barbara Anderson и Page Campau, заедно с архитекта Alex Pössenbacher, създават тази удивителна резиденция на брега на Тихия океан. Архитектурата носи аромата на тропически палми и фин пясък, а обзавеждането на резиденцията е вдъхновено от разнообразието и цветовете на тропиците.

архитектура

Punta Mita се превежда като "митична точка" - това е името на малък полуостров, намиращ се на територията на Мексико, вдаден навътре във водите на Тихия океан. Собствениците на резиденцията, намираща се именно на този полуостров, се преместват тук от Калифорния след пенсионирането си, в търсене на по-спокоен живот и екзотика.

архитектура

Архитектът Alex Pössenbacher и неговата съпруга, наети от собствениците да изградят резиденцията, решават да оформят две отделни крила на сградата, обособявайки основните жилищни сектори (всекидневна и спалня) така, че те да се преплитат едно с друго, подобно на ин и ян. Всъщност основната конструкция на сградите тук е въз основата на кръглата форма, около която се оформят останалите елементи.


● Съвременни и традиционни елементи се смесват, за да създадат един удивителен дизайн върху площ от почти 1400 кв. м. на брега на Тихия океан. Сградата на къщата се "увива" около кръглата павирана пътечка с басейн в центъра – така от всички нейни части се разкрива гледка към океана.

архитектура


● Традиционният навес, наречен palapa, представлява чудесно място за отмора и срещи с приятели. Покривът от палмови листа създава прохлада, но не скрива страхотната гледка към тюркоазените води на океана.

архитектура


● Заради извивката на сградата всички стаи предлагат усещане за уединение от съседните резиденции. Така е и при тази стая – това е една от трите гостни на първия етаж, която излиза директно в градината, водеща към плажа.

архитектура


●  Красивите колони в наситени цветове подчертават допълнително екзотичната красота на сградата. Тази спалня например води към задни двор откъм брега на океана, като във вътрешността си предлага прохладната сянка на малка веранда.

архитектура


● Това е базовият план на резиденцията, чиято основна тема е раздвиженият дизайн. Ето и компонентите на архитектурата й:

1. Преден двор (откъм входа)
2. Кухня
3. Трапезария
4. Всекидневна
5. Навес (palapa)
6. Спални
7. Кръгла пътечка с басейн
8. Гараж
9. Къща за гости

архитектура


● Така изглежда навесът отстрани – с голяма каменна площадка отпред, достигаща до басейна, който заобикаля сградата. Осветлението тук създава вечер усещане за уют и гостоприемство, а материите са подбрани в ярки цветове, подчертаващи екзотичния дизайн.

архитектураИзточник: architecturaldigest.comНяма коментари


ключови думи
архитектура, екзотичен дизайн, тропически къщи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg