фирми продукти
представяме
работа
 
"Тапицирани" закачалки

Вижте един много лесен проект, който ще освежи спалнята и гардероба Ви без особено усилия. Той е особено полезен и за спестяване на средства, тъй като така можете да преобразите старите закачалки, които възнамерявате да изхвърлите. За проекта изберете плат в цветове, координиращи с интериора или такива, които да внесат цвят в него. Що се отнася за закачалките, почти всички видове са подходящи за целта – метални, пластмасови или дървени, стига да са със стандартната триъгълна форма.

закачалки с декорация

Необходими материали:

- закачалка (може да бъде семпла и дори с повредена повърхности, стига конструкцията й да е здрава)
- избран плат с размери поне 25 х 35 см.
- ножици
- карфици
- конец
- линийка
- хартия
- ютия


Инструкции:

1. Очертайте контурите на избраната закачалка върху парче непотребна хартия – това е "схемата" за изработка на "калъфа". Ако желаете, можете вместо готова закачалка, да използвате направена от Вас такава – извийте парче здрава тел в желаната форма, направете от единия й край кукичката, а другия усучете в долната й част (както е направено в този проект).

закачалки с декорация

2. Добавете по 1 см. толеранс отстрани и горе, и 4 см. толеранс в долната част на "схемата".

закачалки с декорация

3. Изрежете две парчета по зададения хартиен макет (ако закачалката не е симетрична от двете страни, направете двете части огледални). Подгънете долните ръбове на парчетата плат с 6 мм и зашийте подгъвите. Обърнете двете парчета с лицевите страни едно към друго, захванете ги на няколко места с карфици и зашийте ръбовете им - оставете в най-горната част отвор от няколко сантиметра, през който да пъхнете кукичката на закачалката. Дъното на калъфа все още трябва да стои незашито.

закачалки с декорация

4. Обърнете калъфа откъм лицевата страна и минете отгоре с ютия, за да изгладите ръбовете. Ако искате можете да доукрасите с малка панделка от същия плат – те ще придаде да декорацията още по-красив вид, а и ще скрие отвора в горната част на калъфа.

закачалки с декорация

5. Зашийте долния ръб или му поставете цип/ велкро, ако искате да го използвате многократно. При желание можете дори да добавите подплънка от дунапрен по ръбовете, още преди да зашиете долния ръб. Поставете готовата декоративна закачалка в гардероба или пък в антрето на показ, където тя ще играе и ролята на украса. Ако обичате приятните миризми, можете предварително да напълните калъфчето с малко потпури, сухи билки или ароматни треви.

закачалки с декорация


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
закачалки, декорация, проекти

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg