фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартен абажур от... канап

Семпъл и нестандартен, този абажур ще внесе в интериора Ви интерес и деликатен акцент. Вижте как можете да го направите сами, за да освежите старата лампа или доскучалия Ви абажур.

лампа от канап

Необходими материали:

* метална рамка за абажур – използвайте готова форма от магазина или махнете плата на стар абажур, за да използвате само рамката му
* здрав памучен канап (връв)
* бяло лепило


Инструкции:

1. Завържете единия край на канапа за горната част на рамката, близо до вертикалната опора. Опънете нишката надолу и я усучете около долната окръжност, след което отново я издърпайте нагоре. Продължете да увивате канапа, извършвайки вертикални движения, изпъвайки го добре. Гъстотата на нишките зависи от Вашето желание.

2. Когато привършите с канапа, завържете края му в долната част на рамката. Ако не сте обработили целия абажур, започнете нов канап, като отново завържете единия му край към рамката и повторите същата процедура с вертикални движения.

3. За да завършите абажура, срежете свободните краища на канапа възможно най-близо до възлите и капнете върху тях по една капка лепило, за да не се нищят. Оставете лепилото да изсъхне.

лампа от канап

Съвет
: Не забравяйте, че крушката на лампата се загрява, затова проверявайте редовно за наличие на разхлабени, прогорени или скъсани нишки по абажура. Уверете се, че крушката е на достатъчно разстояние от всички части на абажура.


Източник: diyideas.com18 септември 2009 18:25 | нестандартен абажур от канап
От: mamata
А няма ли да изглеждам на райета,когато свети?
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
абажур, лампи, осветление

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg