фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: Уютна слънчева стая

Вижте как тази симпатична, но скучновата по дизайн слънчева стая се превръща в свежо помещение с ярки цветове и много, много слънчеви лъчи. Помещението като архитектура е всъщност всекидневна, "обгърната" от стени с множество прозорци, което я прави идеалното решение за цялото семейство с слънчевите дни, когато стаята е обляна в светлина.


Етап 1: Еднообразен и скучен интериор

интериори

Помещението има голям потенциал, но има нужда от освежаване. Прозорците му са насочени основно в посока юг, което прави стаята топла и слънчева. Друг основен плюс на интериора е чудесния дървен под, който е в отлично състояние. Основният проблем тук е цветната палитра, която не отразява максимума от светлината в помещението. Същото се отнася и за мебелировката, която очевидно е за освежаване – масичката за кафе например е твърде официална за интериора.


Етап 1: Елегантен, но скучен дизайн

интериори

Мебелите за сядане са стилни и елегантни, но цветът на тапицерията им е твърде блед за този конкретен интериор. Освен това дървесината им е боядисана в тъмен шоколадов цвят, който контрастира с цвета на тапицерията и придава на мебелите твърде формален вид. Големият килим от сизал пък е в добро състояние, но се слива като цвят с подовата настилка. Основна част от интериора е декорацията на прозорците, тъй като в помещението има цели 11 прозореца и има нужда от контрол на светлината в него. Мини щорите са функционални, но те са твърде остарели, а като дизайн са твърде "остри" за помещение, което ще се използва за почивка и забавление.


Етап 2: Първи стъпки за успешна трансформация

интериори

Мебелите придобиват нов чар с помощта на специално ушити калъфи в свежи нюанси и флорални мотиви. Като добавка са няколкото декоративни възглавнички в координиращи цветове. Цветовете на мебелите – синьо и зелено, дават основата на цветната палитра в интериора.


Етап 2: Добавяне на цвят

интериори

Новият килим внася в помещението цвят и интерес с кръглата си форма и богата текстура. Освен това, то обединява визуално мебелите около холната масичка. Многообразието от шарки и цветове върху декоративните възглавнички внасят необходимата доза цвят, без обаче да създават усещане за кичозност или претрупаност. Основният фактор в интериора – щорите, са подбрани така, че да паснат на така изграждания дизайн – те са направени от ратан и специални сухи треви, като по този начин допълват дизайна с естествения си цвят и текстура. Стените пък са решени в пастелен жълт нюанс, подчертаващ красотата на помещението.


Етап 3: Изтънчен уют

интериори

Трансформацията на помещението е завършена – бледите тонове са заменени с ярки такива, добавени са повече текстура и шарки, а и мебелите са освежени. Интериорът е вече  индивидуален и нестандартен дизайн, за сметка на дизайна, правен "по учебник" спрямо правилата за обзавеждане и съчетаване на цветовете. Оформен е и отделен сектор за разговори и сутрешно кафе, обединен визуално със семпло карирано килимче от тънка материя.


Етап 3: Довършителни щрихи

интериори

Разноцветните панели на завесите, допълващи кокетните ратанови щори, са съчетани с цялостната цветова схема на помещението. Те визуално омекотяват вида на помещението и  контролират слънчевата светлина в него.


Етап 3: Детайли

интериори

В другия край на помещението, този елегантен стол, кокетната странична масичка в зелено и семплата подова лампа допълват чудесно така създадения интериор. Радиаторът до прозореца, който вече не се използва по предназначение, пък е превърнат в удобна пейка с декоративни възглавнички.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
интериори, ремонт, дизайн

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg