фирми продукти
представяме
работа
 
Удобна количка за леглото

Направете си сами семпла и лесна за направа количка от шперплат, върху която ще можете да поставяте храна, напитки, книги и дори лаптопа си, за да си организирате истиснка домашна киновечер в леглото. Вижте този проект, с чиято помощ можете да си направите и Вие едно такова функционално съоръжение за спалнята. Дадените размери са за конкретния проект и може да се наложи да ги промените спрямо размерите на собственото си легло.

количка за леглото

Необходими материали:

* шперплатова плоскост (3/4”), срязана на 5 парчета:
- 2 парчета с размери 75 х 38 см.
- 2 парчета с размери 73.5 х 38 см.
- 1 парче с размери 166 х 38 см.

* лепило за дърво
* пирони (3 см.)
* 2 парчета екстериорна облицовка – фриз, с размери 244 х 4 х 2.5 см.
* фурнирна лента за кантове
* 4 броя L-образни скоби (7.5 см.)
* винтове за дърво (1.5 см.)
* оцветител за дърво
* безцветен лак на водна основа
* 4 броя колелца и винтове за монтиране
* инструмент за рязане (ако ще нарязвате шперплата сами)
* чук
* мерителна рулетка
* дрелка
* шпатула
* макетно ножче
* шкурка
* четка за боядисване

количка за леглото
Фурнирна лента за кантове.


Инструкции:

1. Ако не разполагате с необходимите инструменти за нарязване, помолете някой по-сръчен  приятел да го направи вместо Вас или поръчайте на дърводелец. Шперплатовата плоскост трябва да се нареже на 5 парчета, по показаните по-горе размери.

2. Нанесете равен слой лепило, за да залепите едно върху друго две от парчетата – едно с дължина 75 см. и едно с дължина 73.5 см. Те трябва да са изравнени в долната си част, а в горната да с а с разлика от 2 см. - там ще поставите най-дългата плоскост, която ще играе ролята на плот. Повторете процедурата и с останалите две идентични парчета.

3. Докато лепилото стегне, подсигурете двете двойки шперплат с по няколко пирона по дължината на страничните ръбове.

4. Повикайте някого, за да Ви помогне с тази стъпка – помолете го да задържи двете парчета на разстояние 166 см. едно от друго. Нанесете лепило върху жлебовете (2 см.) и поставете перпендикулярно отгоре им  дългото парче шперплат, с дължина 166 см. Накрая заковете няколко пирона за дърво откъм горната част на плота в ръбовете на страничните части, за да заздравите връзката.

5. Обърнете цялата така получена конструкция наопаки и поставете плота върху пода. За да подсигурите количката срещу изкривяване, монтирайте допълнително L-образните скоби откъм вътрешните ъгли на конструкцията (на 1- 2 см. от ръбовете, за да не се виждат).

6. Залепете с лепило и заковете с пирони облицовката - фриз върху голите ръбове на шперплата в предната и задната част на плота.

7. Срежете с макетно ножче от фурнирната лента 2 парчета с размери 38 х 2 см. Залепете ги по инструкциите на производителя по кантовете на количката.

8. Обработете повърхностите на конструкцията с шкурка, за да ги изгладите. С помощта на четката за боядисване нанесете върху повърхностите оцветител за дърво и прозрачен лак, като нанасяте слоевете през период от поне 1 час. Накрая оставете да изсъхне за поне половин денонощие.

9. Обърнете отново количката наобратно и монтирайте колелцата.


Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
количка, спалня, поставка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg