фирми продукти
представяме
работа
 
9-те най-нови тенденции в кухнята

Открийте десетте най-горещи тенденции в обзавеждането и оборудването на кухнята – те ще Ви вдъхновят за нови открития в областта на интериорния дизайн и ще Ви удивят със завръщане към естественото.


1. Кухнята е новата семейна стая

кухни

Все повече и повече, кухнята се превръща от помещение, в което семейството само готви и се храни, в място за събиране и забавления. Тук може да се направи кът за децата, където те да подготвят уроците си, докато готвите или пиете кафето си, или пък да се постави малък център за забавление с телевизор и стерео система. Най-удобни за такъв вид кухни са кътчетата за сядане с банкети, които могат да се използват както за сутрешното кафе, така и за четене на книга или разговор с приятели.


2. Екологични продукти

кухни

Продуктите и мебелите от екологични или рециклирани материали стават все по-популярни. Естествените материали, като например дървесината, бамбукът и коркът, се съчетават с бои и лакове с ниско съдържание на летливи органични вещества. Това не само подобрява атмосферата в дома, но и играе роля за опазване на природата. Същото важи и за уредите, дори за крановете за чешми, които пестят вода и електричество.


3. Интегрирани уреди

кухни

Хладилниците като тенденция увеличават размерите си, но новите технологии ги правят практически невидими, вграждайки ги в нишите или стените. Същото важи и за други подобни кухненски уреди – печки, миялни машини, перални. Така се спестява място, а интериорът не изглежда претрупан.


4. Бели кухненски шкафове

кухни

Красиви и неподвластни на времето, белите кухненски шкафове са един гъвкав избор за интериора в кухнята – този цвят се съчетава чудесно с различните нюанси на мебелите, както и с различните архитектурни стилове на помещението. Освен всичко това, белият цвят прави помещението по-светло и просторно, а и можете спокойно да добавите по-ярък цвят върху стените, без да се притеснявате, че ще се получи кичозен дизайн.


5. Уреди от неръждаема стомана

кухни

Уредите от неръждаема стомана не само изглеждат по-стилни и изтънчени, но и придават на помещението един унифициран вид. Изчистените сребристи линии придават по-луксозен вид на хладилници, печки и дори на кошчетата за смет.


6. Зони на действие

кухни

Специализираните зони за работа правят труда по-ефективен и лесен, а интериорът – по-подреден. Примери за такива обособени зони са например зоната за печене, за кафе, за продукти, за напитки, за организация и прочее.


7. Вградени килерчета

кухни

Малките килерчета, при които можете да влязат и да се поберат двама- трима човека, са най-доброто решение за семейства, които обичат да складират необходимите им продукти на една ръка разстояние. За да бъде килерчето по-ефективно, инсталирайте метални или дървени системи – стелажи до стените (те могат да са високи до тавана) и дори върху вратата.


8. Нови технологии

кухни

Новите технологии карат хората да искат все по-модерни и по-функционални неща за дома си. Основната тенденция в тази насока са вградените електронни уреди и безжичните системи.


9. Етажирано кухненско осветление

кухни

Осветлението е един доста важен фактор за цялостната атмосфера на кухнята, така както обзавеждането или изборът на цветове. Серията вградени "луни" създават меко осветление, а стенните лампи могат да се използват за осветление на конкретни места. Акцентните осветителни тела пък, монтирани под горните кухненски шкафове или вътре в тях, са функционални и пестеливи. Тенденция в това отношение е и все по-честото използване на т.нар, LED, светодиодни светлини, които са екологични и икономични.

Източник: kitchenbathideas.com12 октомври 2012 11:29 | В отговор на "коментар по нашенски"
От: Меги
Много интересно как ще си разтегнем кухненската площ, за да добие кухнята просторен вид... Люпя си аз семките пред телевизора и си мисля, мисля, но не мога да измисля как да реша точно този казус... Иначе..., с малко въображение може да се поспретне кипра кухничка, но от нищо нещо не става.
2 октомври 2009 19:19 | килерчето
От: катя
Такова килерче мисля да си направим на кухненската тераса , която е изидана. Ще ми върши чудесна работа, и ще замести голяма част от кухненските шкафове.
17 септември 2009 09:07 | коментар по нашенски
От: Ваня
Абсолютно по български.Ами който го е страх от мечки да не ходи в гората бе! Вие да не сте мазохисти? Аз като свърша с мангизите не ходя по магазините да зяпам и да се тюхкам:" Ех скъпо, скъпо!!!" Трудно ли е просто да кажеш: Тази идея ми допада! Ето този шкаф прилича на моя и с малко работа през времето, когато бих люпил семки пред телевизора може да го отремонтирам! Ех все чакаме някой да и съчувства, все някой ни е крив и виновен и все нямаме пари за нещо...
16 септември 2009 12:15 | Колко трябва да печелим, за да си я позволим тази кухня ?
От: Марая
Всичко е прекрасно и функционално! Аз имам 120 кв апартамент, както се казва мястото го имам за такава кухня, но не можем да работим 1г с мъжът ми за да си позволим това кухненско обзавеждане. А и хората наоколо само завист ще изпитват, така е в БГ!
14 септември 2009 14:33 | Красиво и практично, но...
От: Josefine
Повечето кухни са доста красиви и практични същевременно, ала и просторни. Къде са тези размери в нашите апартаментни кухни, за да се превърнат те именно не просто в място за хранене, ала и в място за приятни разговори и събиране?! Уви...
14 септември 2009 13:03 | Interesno!
От: Deidre
Свежо, хубаво и скъпо!
1 ]
6 резултата в 1 страница


ключови думи
кухни, тенденции, интериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg