фирми продукти
представяме
работа
 
10 нестандартни решения за двора

Независимо от размерите на двора или градината, за тях могат да се създадат дизайн и функционалност, които да ги направят по-красиви и практични, изваждайки на показ потенциала им. Вижте 10 нестандартни решения в задния двор/ градината, включващи обособени веранди, градинска мебелировка и дори малки водни басейни.


1. Многоетажно външно помещение

веранди

Широкото извито стълбище интегрира долната част на верандата с горната, образувайки едно цялостно екстериорно помещение на две нива. Навсякъде по верандата има изящни контейнерчета със зеленина, а осветлението е поставено така, че тя да може да се използва и през нощта.


2. Веранда с белведер

веранди

Тази иначе обикновена веранда е допълнена с красив дървен белведер (декоративна градинска къщичка), който я превръща в луксозна добавка към къщата. Белведерът предлага покрито външно помещение за почивка и срещи с приятели – тъй като той е издигнат на височината на верандата, от него се разкрива чудесна гледка към целия двор.


3. Веранда с вградена пейка

веранди

Тази извита дървена пейка, вградена във верандата, се слива с цялостния екстериор и едновременно с това предлага стил, функционалност и чудесна гледка към градината.


4. Веранда на нива

веранди

Тази уютна и спретната веранда е красива и функционална, тъй като е разделена на няколко нива, всяко от които със свое собствено предназначение. Освен прекрасна гледка към градината, верандата предлага комфорта на меките мебели и лукса на малка вградена в пода вана.


5. Веранда на покрива

веранди

Тази просторна веранда е разположена на много необичайно място – върху покрива на сградата. Въпреки очевидно неудобното местоположение, верандата предлага чудесна гледка отвисоко, както и широко място за сядане, срещи и дори за хранене.


6. Стълби, вградени в камък

веранди

За да се постигне по-голям ефект, тези дървени стълби са вградени в каменните блокове встрани. Цялостният дизайн на тази дървена веранда също е направен така, че тя да изглежда като неотменна част от околната среда, вписвайки се в нея с естествените си форми и материали.


7. Вградена SPA

веранди

Вграденото в дървения под на верандата SPA съоръжение, заобиколено със зеленина, придава на екстериора свежест и естествена красота. Самата веранда изглежда така, сякаш е потънала в зеленината наоколо, сливайки се като дизайн с околната природа.


8. "Плаваща" верандa

веранди

Вградената платформа на верандата няма парапети, така че отстрани изглежда сякаш "плава" над водата. Дизайнът й е вдъхновен от японските градини, а основният материал за изграждането й е дървесината.


9. Веранда с дъх на тропическо лято

веранди

Ниските широки стъпала на тази веранда водят до свежа зелена полянка, разположена под сянката на тропически палми. Самата веранда е на две нива – горната й част се намира на закрито под навеса на къщата, а долната й е разположена на широка платформа на открито.


10. "Висяща" веранда

веранди

Верандата сякаш е "окачена" над живописното дефиле на реката отдолу - конструкцията й е поддържана от опори, които обаче биват скрити в зеленината на дърветата, като по този начин създава усещането, че верандата се носи във въздуха. Основният цвят тук е белият, като той придава на целият екстериор усещане за изтънченост и формалност.


Източник: remodelingcenter.comНяма коментари


ключови думи
двор, градина, веранда

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg