фирми продукти
представяме
работа
 
17 идеи за декорация на кухненския под - част 1

Вижте няколко идеи за освежаване на пода в кухнята с боя – някои по-трудни, а други много лесни за осъществяване.


1. Ромбове в светли и тъмни нюанси

кухни

Традиционният кухненски интериор може да бъде разчупен с помощта на лесни за изпълнение ромбове. Ако оригиналната настилка е в добро състояние, тя може да се използва за по-светлите участъци, а останалите ромбове да се направят с боя или оцветител за дърво.


2. Рисувано "килимче"

кухни

Вместо да се боядисва целия под, директно върху пода може да се направи "килимче"с няколко цвята боя. Тази шарка е нанесена директно върху необработената подова настилка – използвана е акрилна боя и самозалепваща се лента за обособяване на секторите в даден цвят. За да се създаде един по-естествен завършек, подът е обработен леко с шкурка.


3. Имитация на килим

кухни

Друг лесен начин за освежаване на пода е да се създадат карета от няколко нюанса на един и същ цвят. За да бъде по-лесна направата на декорацията, за база се нанася светъл нюанс боя, а каретата се правят чрез кръстосани ленти в избрания цвят, разположени на равно разстояние една от друга. Всъщност третият, най-тъмен нюанс, се получава при пресичането на две ленти, когато се наслояват 2 пласта цвят.


4. Райета

кухни

Помещението може да се разшири визуално с помощта на тънки райета в 2 нюанса. Тук например по-тъмните ленти са от естествената настилка, а по-светлите са направени с боя за дърво в кремаво.


5. Комбинация между боя и оцветител

кухни

Отново е избрана формата на ромба, но тук по-тъмните сектори (боята) са нанесени не върху необработен, а върху предварително оцветен под (полупрозрачен оцветител за дърво). Най-отгоре са нанесени 2 слоя лак, който запечатва декорацията.


6. Имитация на кожена текстура

кухни

Циментовият под в кухнята може да се превърне в истински шедьовър, ако се декорира така, че да имитира текстурата и вида на старинна естествена кожа. Тук например са избрани нюанси на кафявото и топла охра, като крайният резултат се съчетава чудесно с махагоновите кухненски шкафове.


7. Боядисани керамични плочки

кухни

Едноцветните керамични плочки върху пода създават усещане за еднотипност и студенина, особено ако са в бял цвят. Затова те могат бързо и лесно да се освежат с помощта на 2 или повече цвята боя, създавайки един по-топъл и нестандартен интериор. За да се захване по-добре боята, плочките могат  предварително да се обработят с шкурка, за да се направи повърхността им леко грапава.


8. Елегантен "килим"

кухни

За да се съчетае с модерния дизайн на кухнята, подът е декориран с помощта на несиметрични геометрични форми в няколко естествени нюанса. Шарката може да се направи предварително върху милиметрова хартия, а след това да се пренесе върху пода с помощта на боя и самозалепваща се лента. Накрая украсата се "запечатва" с няколко слоя полиуретан.


Следва продължение...


Източник: remodelingcenter.comНяма коментари


ключови думи
кухни, декорация, настилки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg