фирми продукти
представяме
работа
 
Свежа трансформация на верандата

Ако имате късмета да живеете в къща или пък имате вила с веранда, вижте тази свежа идея за трансформация на закритата веранда, изпълнена от дизайнерката Памела Портър.


След

веранда

Цвят, креативност и стил се съчетават във вече трансформираната закрита веранда. Светлите цветове отразяват оскъдната слънчева светлина и я разпръскват из целия интериор, създавайки една светла и лятна атмосфера. Дизайнерката използва един много прост похват – наслагване на цветове, материи и акценти.


Преди

веранда

Ламперията от тъмна дървесина създава усещането за мрачност и остарялост. Вместо да "внесе" атмосферата на природата вътре в интериора, облицовката сякаш поглъща и малкото светлина, навлизаща в помещението. Върху пода пък е поставен скучен сив килим от стена до стена, който контрастира неприятно с останалите елементи в интериора.

веранда

Въпреки огромните прозорци, покриващи почти изцяло стените, помещението е със северно изложение и затова в него не навлиза достатъчно слънчева светлина. Затова то е мрачно и неприветливо, като усещането е подчертано допълнително от неподходящо подбраните цветове и материи в интериора.Приятни за окото нюанси

веранда

Няколкото слоя светла боя върху стените веднага създават едно съвсем различно усещане. Неутралният фон е освежен с няколко ярки нюанса, разпръснати из целия интериор – портокалово, малиново, свежо зелено и морско синьо. Дизайнът е допълнен от няколко функционални мебела, украсени с меки декоративни възглавнички за повече комфорт.


Подова настилка

веранда

Дизайнерката решава да замени сивия килим, покриващ изцяло пода, с практична подова настилка, наподобяваща на вид дървен паркет. Използваният материал се нарича Trex и е синтетичен, което го прави особено издръжлив на атмосферни влияния, надраскване и измятане.

веранда

Използваният материал е по-евтин от естествения паркет и освен това позволява да ходите боси по него през лятото, тъй като няма риск да попаднете на отчупена дървена треска. Монтажът е сравнително лесен и позволява гъвкавост по отношение на дизайна и интериорните решения.


Килимче в ярки цветове

веранда

Тъй като синтетичната подова настилка е достатъчно издръжлива, върху пода не е необходимо да се поставят големи килими – достатъчни са едно- две малки килимчета в ярки цветове, които да обособят визуално отделните сектори в помещението. Те ще внесат мекота и цвят в помещението, без да претрупват дизайна му.


Плетени мебели

веранда

Въпреки че верандата е закрита и е по-скоро вътрешно помещение, отколкото външно, плетените мебели създават ненатрапчива "връзка" с екстериора, превръщайки помещението в мултифункционално и много гъвкаво. За повече интерес мебелите са подбрани в два различни пастелни нюанса – синьо и бананово.


Лесно и евтино изкуство за стената

веранда

Ето един евтин и лесен начин за декорация на помещенията - "картини" със силуети, поставени на фона на ярки цветове. Начинът на направа е много лесен – върху лека дървена дъска се залепва парче декоративна хартия, а отгоре върху нея се залепва на желаното място избрания силует, изрязан от бяла хартия. За Вас остава само да решите по какъв начин да закачите декорацията върху стената.


Цветни апликации

веранда

Още един лесен и евтин начин да се внесе интерес в интериора – меки декоративни възглавнички, украсени с красиви апликации от плат в контрастни нюанси. Ако е избрана конкретна тематика за дизайна на помещението, това е едно от местата тя да се продължи.


Лесни завеси за прозорците

веранда

Светлите завеси, окачени по целия периметър на на стените, допълват чудесно интериора. Те създават усещане за уединение, без обаче да прекъсват връзката между интериора и екстериора. Окачващата система също е доста нестандартна – корнизът е от метални тръби, монтиран за стената, а за халки са  използвани съединителни муфи.Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
екстериори, веранда, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg