фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни саксии с листа

Ако обичате да отглеждате зеленина, подправки и билки в дома си, можете да внесете допълнителен интерес към своята домашна градинка. Декорирайте обикновените саксии с релефни "листа", за да ги направите по-интересни и нестандартни. Освен всичко останало, тази декорация е в синхрон със съдържанието на саксиите и им придава един още по-естествен вид.

декорация

Необходими материали:

* восъчна хартия
* червена глина (специален пластилин) за декорация – продава се в специализираните магазини за изкуство; след оформяне материалът се изпича за кратко, за да се втвърди
* малка точилка
* теракотена саксия (използваната тук е с диаметър 10 см.)
* ножче
* акрилна боя в няколко цвята - металиково кафяво, зелено, пурпурно и синьо
* четка за боя
* водоустойчиво лепило
* сюнгер или обикновена гъбичка

декорация
Глина (пластилин) за декорация.


Инструкции:

1. Свалете един или няколко от вариантите на декорация с листо, показани по-долу. При желание (или ако Вашата саксия е по-голяма или по-малка) увеличете или намалете фигурата. Пуснете избраната форма или форми на принтера. Ако разполагате с форма за сладки – листо, можете да използвате директно нея. Ако пък не, използвайте принтираната декорация за шаблон, като използвате за изрязването ножче.

2. Поставете парче восъчна хартия върху работния плот, с гладката страна нагоре. Поставете малко парче глина и го разточете, така че да получите лист с дебелина 5 мм. От листа изрежете (с форма за сладки или с ножче) желаният брой форми – листа.

3. Внимателно вдигнете така получените листа от глина и леко ги притиснете към желаното място върху саксията. Едновременно с това внимателно огънете глинената форма по извивката й. С помощта на ножче направете детайлите върху всяко листо. Когато сте готови, внимателно отлепете формите и ги подредете в подходящ съд за печене – не изменяйте получената извивка, за да паснат листата по-късно, когато ги поставяте отново върху саксията. Оставете глината да изсъхне за ден, докато започне да се усеща по-скоро топла.

декорация

4. Изпечете глинените формички според инструкциите върху опаковката. Оставете ги да изстинат добре преди да пристъпите към стъпка 5.

5. Боядисайте листата със зелената акрилна боя, като същото можете да направите и с чинийката под саксията. Оставете боята да изсъхне.

6. Ако желаете, можете да декорирате допълнително с боя и самата саксия. За целта използвайте сюнгер, с който да нанесете боята (или боите) неравномерно, за да се създаде един по-естествен ефект. Накрая оставете боята да изсъхне.

декорация

7. Поставете малко количество от лепилото върху гърба на всяко "листо" и ги поставете на желаните места върху саксията.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градини, декорация, саксии

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg