фирми продукти
представяме
работа
 
9 идеи за декорация на ъгловите прозорци

Ако имате в дома си помещения с ъглови прозорци и се чудите как да ги декорирате, ние Ви предлагаме няколко страхотни идеи за целта.


1. Огледален образ

прозорци

В едно такова интимно помещение, каквото е спалнята, симетрията на ъгловите прозорци би внесла една изключително приятна атмосфера. Тук всеки от прозорците е с отделна завеса, всяка от които с по два панела, така че те могат да се прибират и спускат поотделно. За да се запази личното пространство, декорацията е изградена на два пласта – под непрозрачните панели на завесите са поставени полупрозрачни бели пердета.


2. Деликатен стил

прозорци

За всекидневната, където имате нужда от повече светлина, прозорците са декорирани само с деликатни полупрозрачни завески, прибрани в горната им част. Със своя ажурен външен вид те придават на интериора една лятна и въздушна атмосфера


3. Камуфлаж

прозорци

Ако искате да скриете временно единия от двата ъглови прозореца, издърпайте завесите по целия ъгъл и над него, оставяйки открита само част от другия прозорец. Така завесите ще изглеждат като един цялостен панел, прикривайки архитектурната особеност на ъгъла.


4. Симетрия

прозорци

Двойните прозорци, разположени близо до ъгъла на стаята, са декорирани с отделни, но идентични завеси, за да се създаде един симетричен и унифициран вид. Завесите се състоят от по два панела и са прибрани елегантно встрани с панделки.


5. Драперии

прозорци

Декорацията върху ъгловите прозорци, направена от дълга и тясна ивица драперия, окачена за стената с помощта на гвоздейчета, внася интерес и елегантност в интериора.


6. Успешно повторение

прозорци

За декорация на по-големи прозорци, които образуват един цялостен ъглов панел, най-добрият начин за декорация е къса завеса в ярки нюанси. Тя е прибрана в горната част на прозорците, образувайки няколко еднакви, повтарящи се драперии, които омекотяват визуално острия ъгъл.


7. Единична завеса

прозорци

Когато прозорците са отделни един от друг, но са твърде близо, за да се декорират поотделно, можете да ги свържете с единична завеса. Една такава елегантна декорация прави помещението визуално по-просторно и създава чудесен кът за четене и почивка.


8. Завеси, прибрани в ъгъла

прозорци

Високите ъглови прозорци отнемат усещането за солидност от стените в ъгъла. Обединете елементите в тази част на помещението като съберете крайните панели на завесите в ъгъла. За да създадете по-слънчева атмосфера, изберете полупрозрачни завеси с драперии.


9. Ъглови прозорци на панти

прозорци

Когато в ъгъла се срещат два малки прозореца на панти, две идентични щори биха били най-доброто решение, особено ако става въпрос за кухнята. Така се създава унифициран и едновременно деликатен вид на ъгъла, а отварянето и затварянето на двата прозореца (заедно или поотделно) става без никакви проблеми.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
прозорци, завеси, обзавеждане

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg