фирми продукти
представяме
работа
 
Нестандартна "цъфтяща" масичка

Ако сте почитатели на природата и обичате да се заобикаляте с растения дори в най-тривиалните ситуации, вижте един интересен проект. С негова помощ ще се радвате на свежа зеленина дори докато пиете студено питие на терасата или в двора си. Дори още повече - ще можете да разполагате със свежи подправки за салатата си на една ръка разстояние. За целта ще трябва само да трансформирате обикновена, не много скъпа градинска масичка в нещо много зелено и нестандартно...

масичка за кафе за градината

Необходими материали:

* евтина дървена масичка
* дървено сандъче за цветя
* трион за ажурна резба
* предпазни очила
* моливче и линийка
* дрелка и бургия (размер 25″ или повече)
* винтове
* растения (цветя, билки и прочее)
* маджун

масичка за кафе за градината


Инструкции:

1. Решете къде върху масата искате да е разположена кутията с растенията – поставете сандъчето на желаното място и очертайте контурите му върху повърхността на масата. Ако плотът на масата е по-дебел от ширината на острието на триона, преобърнете масата и направете същите очертание на абсолютно същото място откъм дъното (измерете разстоянието от краищата).

2. Пробийте с дрелката дупка в центъра на очертания квадрат, така че дупката на преминава през цялата дебелина на масата.

3. Захванете масата със скоби или помолете някой да я задържи на място, за да изрежете с помощта на триончето за ажурна резба дупка с формата и размерите на дървеното сандъче (по очертаните контури). За целта ще се наложи да изрязвате на порции, за да направите правилни очертания.

масичка за кафе за градината

4. Ако плотът на масата е твърде дебел, ще се наложи да изрежете квадрата и от долната страна на плота. Крайният резултат трябва да е отвор през цялата повърхност на масата, в който плътно да се побира дървеният контейнер със зеленина.

5. Поставете сандъчето в дупката и го закрепете стабилно с чук (ако то влиза по-трудно). Ако пък сандъчето не влиза добре в отвора, изрязвайте части от плота постепенно, докато постигнете желаната цел.

6. Използвайте малки винтчета, за да монтирате на място сандъчето от четирите страни на масата. Можете да оставите сандъчето немонтирано, като заковете в горната му част дървена рамка (така че тя да стане по-широка от стените на сандъка и от ширината на отвора), която да се захваща за повърхността на масата и да я задържа на място.

масичка за кафе за градината

7. Почистете плот на масата с влажен парцал и запълнете с маджун евентуалните пукнатини около сандъчето.

8. Поставете желаното количество почвена смес в сандъчето и засадете желаните растения.

масичка за кафе за градината


Източник: designspongeonline.com19 август 2009 19:00 | цъвтяща масичка
От: молив
добра идея за градския интериор -когато нямаш градина и това става
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
маса, растения, екстериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg