фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: Лесни и ефектни квадрати за стената

Вижте един много лесен, но за сметка на това ефектен начин да декорирате стените в дома си. Елегантните карета в два или повече нюанса подхождат както за спалнята, така и за детската стая и всекидневната. Ако искате по-деликатен ефект, изберете по-близки нюанси от цветната палитра, а ако искате да създадете акцент, съчетайте контрастни цветове. Освен че изглежда много елегантни, карето върху стените е добър избор за интериори, в които има няколко основни нюанса, които обаче не се съчетават добре в друга декоративна техника. Направете отделните карета на достатъчно разстояние едно от друго, за да изпъкват цветовете и да се разпределят те равномерно в дизайна.

интериори

Техниката изисква съвсем основни бояджийски умения, както и подръчни материали. Можете да експериментирате с размерите и формите, а самата подготовка е малко по-сложна от тази при цветните райета. Не се ограничавайте само до карета – можете да очертаете и правоъгълни форми, както и комбинация от размери. Пространствата между квадратите пък можете да запълните с едноцветна латексова боя.


Необходими материали:

* мерителна рулетка
* самозалепваща се бояджийска лента с желаната ширина
* избрани цветове латексова боя (за квадратите и за основата)
* милиметрова хартия
* цветни моливи
* нивелир
* валяци за боя
* панерчета за боя
* четки за боя


Инструкции
:

1. Направете вертикалните очертания

Нанесете с валяк за боя базисният слой латекс и оставете да изсъхне. Използвайте мерителна рулетка, отвес и нивелир, за да отбележите разстоянието между вертикалните линии. В този дизайн това разстояние е 30 см. Залепете бояджийска лента спрямо направените измервания, като я приглаждате с пръсти, за да лепне добре върху стената.

интериори

2. Направете хоризонталните линии

С помощта на мерителна рулетка и нивелир отбележете разстоянието между хоризонталните линии. Тук то е отново 30 см., тъй като целта е да се създаде кариран дизайн. Залепете бояджийската лента, за да получите цяла мрежа.

интериори

3. Изберете цветовете

Отворете всички цветове бои, които възнамерявате да използвате и ако желаете можете да смесите всеки от тях в панерче за боя с малко гланц. С помощта на малка четка поставете по една малка точка върху всеки квадрат, в единия ъгъл. Отстъпете назад, за да прецените дали  този дизайн е достатъчно балансиран и хармоничен.

интериори

4. Нанесете боите

Нанесете първия цвят с помощта на четка или дунапренов валяк за боя. Всеки нов цвят нанасяйте с нови или почистени инструменти, за да не се смесват нюансите. Когато нанесете последната боя, започнете да сваляте внимателно лентата (ако боята е още много влажна, изчакайте я леко да позасъхне).

интериори


Източник: RemodelingCenter.comНяма коментари


ключови думи
интериори, декорация, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg