фирми продукти
представяме
работа
 
9 разноцветни кухненски интериора

Да, знаем, че неутралните и бежови нюанси са един сигурен избор, който намалява риска от грешки. Знаем обаче и това, че тези нюанси невинаги са любимите цветове на всички ни, а част от нас тайничко мечтаят за стаи с ярки нюанси и смели експерименти с интериора. Вижте няколко идеи за страхотна цветна кухня, при който любимите цветове играят главна роля, без обаче да правят интериора твърде хаотичен, пошъл или кичозен.


1. Френски стил във ванилово


kitchens

Разкошен и луксозен интериор, включващ на едно място кухня и трапезария, свързани с всекидневната чрез широка арка. Освен това цветовете и материите в двете основни помещения са подбрани така, че да създадат един унифициран вид на целия интериор.


2. Свежо зелено

kitchens

Големият и функционален кухненски остров е решен в същите нюанси, както и кухненските шкафове. Освен че основата му е от дървесина, работният плот е от същия материал и в същия цвят, както този на основните шкафове. Съчетанието между пастелно неярко зелено и графитено сиво е едновременно елегантно и изтънчено.


3. Бяло и изискано

kitchens

Основните цветове в този кухненски интериор са бяло, жълто и тъмносиньо. Зад мивката например са съчетани два от тези нюанс, като е оформен интересен шахматен ефект. Мебелите са с изчистен дизайн, така че цветовете изпъкват чудесно на този фон, допълнени от аксесоари в тъмни тонове.


4. Червено и кремаво

kitchens

Долните кухненски шкафове са решени в красив наситен нюанс на червеното, а горните деликатно допълват цветовата схема с цвят на крем. Стените също са решени в мек зелен нюанс, така че да не контрастират със смелия нюанс в червено.


5. Пастелни тонове

kitchens

Фокусната точка на този интериор в центъра, който играе ролята както на основна площ за приготвяне на храната, така и на огромна маса за хранене. Заради обилната слънчева светлина в стаята, дизайнерът си е позволил да включи повече тъмни нюанси в зелено и графитено, допълнени от свежи оранжеви нюанси.


6. Синьо и дървесни нюанси

kitchens

Основният дизайн на кухнята е басиран върху различните нюанси на използваната дървесина – върху шкафовете, прозорците и кухненските острови. Те са деликатно подчертани от наситения син нюанс на единия остров, както и от обилното осветление.


7. Топли тонове на зеленото

kitchens

Един много деликатен кухненски интериор, съчетаващ топлите дървесни нюанси с пастелните тонове на зеленото. Двата цвята се сливат и хармонизират чудесно, създавайки елегантна и същевременно мека атмосфера.


8. Ярки цветове


kitchens

Тази иначе остаряла като дизайн кухня получава съвсем нов вид само с помощта на няколко ярки цветове – наситено зелено, лимоново жълто и ягодово червено. Всички те са деликатно балансирани от меките дървесни тонове на пода и масата за хранене.


9. Ярко червено

kitchens

Макар и ярък, използваният в интериора червен цвят хармонизира с червеникавия подтон на дървесината. Така кухнята придобива един наситен, но същевременно ненатрапчив вид, а прозорците са оставени открити, така че помещението да не изглежда твърде мрачно заради подбраната цветова палитра.


Източник: bhg.com17 август 2009 14:24 | Страхотно!
От: Гинка
Много са хубави!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
интериори, цветове, ярки палитри

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg