фирми продукти
представяме
работа
 
9 красиви къщи на Средиземно море

Средиземно море свързва три континента и множество държави, затова архитектурата около него е толкова разнообразна и интересна. Тук се съчетават европейски архитектурни елементи, арабска пищност и много светлина. Вижте 10 интересни примера за архитектурата по различните краища на Средиземноморието.


● Тази страхотна вила в Бодрум, Югозападна Турция, принадлежи на семейна двойка от Истанбул. Обзавеждането й е в типичния за културата пищен стил, а огромната тераса на всекидневната разкрива прекрасна гледка към Егейско море.

архитектура


● Тази сграда е построена върху основата на кулообразна сграда, разположена върху склон до Средиземноморския бряг. Вилата е с площ 600 кв. м. и е решена в модернистичен стил.

архитектура


● Тази красива къща се намира близо до Тел Авив, Израел. Тя съчетава екстериорните и интериорни детайли така, че те да съжителстват помежду си хармонично и да се сливат визуално. Стените във всекидневната например са направени почти изцяло от стъкло, така че в помещението да навлиза безпрепятствено слънчева светлина.

архитектура


● Тук съвременния дизайн е разчупен с няколко ориенталски елемента – например релефният фриз върху стените или пък тази страхотна масичка за кафе с формата на табуретка. Вилата се намира покрай Босфора в Истанбул, Турция, и принадлежи на американско семейство от Ню Йорк.

архитектура


● Индустриалецът Рахми Коч притежава тази огромна вила на бреговете на Босфора. Тя се състои от две прилежащи сгради – харем (женската част) и селямлък (мъжката част).

архитектура


● Един съвременен дизайн, напомнящ уютна пещера, който е създаден с уважение към околната среда на средиземноморския бряг. Сводестата архитектура е съчетана с каменни ниши, а белият цвят на стените създава един хармоничен, семпъл и балансиран дизайн. Мебелите са сякаш вградени в цялостната архитектура, а декорацията се състои основно от меки възглавнички и килимчета, тъкани от местни майстори. Сградата се намира на остров Кавало, разположен островите Корсика и Сардиния.

архитектура


● Тази резиденция е построена през далечната 1700 година на остров Салина, част от Еолийските острови (близо до остров Сицилия). По-късно тя е реставрирана от италиански архитект и неговата съпруга, която е интериорен дизайнер. Самите те споделят, че целта им е била да "поставят морето в рамка".

архитектура


● Тази ваканционна къща, намираща се на югозападния бряг на остров Миконос, Гърция, носи атмосферата на местната култура. Входът на сградата отвежда посетителите навътре, през градината, която включва типичните за острова растения и зеленина.

архитектура


● Тази група от вили, построени в началото на 20-ти век, е разположена във френското градче Saint-Jean-Cap-Ferrat. Те са заобиколени от пищни градини с палми и зеленина, а наскоро са реставрирани за своите нови собственици.

архитектураИзточник: architecturaldigest.com1 август 2009 00:12 | falshivo e
От: siika
nqma ujut
31 юли 2009 16:40 | Turciq
От: Witness91
Nay me kefqt turskite sgradi prosto unikalna darjava N 1 te sa nai qkite
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
средиземноморски дизайн, архитектура, интериори

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg