фирми продукти
представяме
работа
 
Цветни идеи за детската стая

Сивите зимни дни, през които няма достатъчно естествена светлина, но за сметка на това изобилстват от ниски температури, са чудесен момент да внесете освежаваща цветна нотка в детската стая. Идейното използване на цветове вдъхновява ентусиазма и въображението на децата от всички възрасти.


Всяка цветова палитра, любима на децата и родителите има потенциала да се превърне в печеливша комбинация. Използвайте класически цветови комбинации като червено, жълто и синьо, но от разширената палитра на всеки цвят. Създайте цветовата схема като просто избирате същата яркост за всеки отенък.


Например огнено червено, слънчево жълто и кралско синьо могат да бъдат сменени с цвят на червена боровинка, кехлибарено жълто и морско синьо за тези, които предпочитат по-дълбоките нюанси на цветовете. Светло розово, бледо жълтото и мекото синьо обхващат подходяща цветова гама за любителите на пастелните отенъци. Внимателно обмислен избор на мебелировка, аксесоари и цветова схема ще продължи да очарова децата ви докато те растат.


детска стаяБоядисаните мебели са най-бързият начин да добавите уникалност към място, което предлага много повърхности. Може да ободрите детския кът като добавите няколко боядисани от вас нотки към обзавеждането. Боята с лаково покритие е лесна за почистване, което я прави подходяща за детската стая. Използвайки желаната цветова схема боядисайте обикновен шкаф с чекмеджета. Невзрачните мебели и аксесоари често могат да се превърнат в произведения на изкуството. Оцветените секции предлагат алтернатива на традиционните шкафове и могат да бъдат използвани за съхранение на дрехи и на книги, списания, дискове и видеокасети. За малки помещения, тесен боядисан гардероб или ъглова маса със столове могат да добавят уникалност. Безлични маси, етажерки, кутии за играчки са ценни места за съхранение на предмети и могат да бъдат превърнати в ключов елемент, когато са добре обработени с избраните цветове.


цветни мебелиИмайте предвид и функционалността освен естетиката когато внедрявате цветни моменти в детската стая. Ниска вградена етажерка осигурява място за играчките на децата. Добро решение са и етажерките, които стигат до тавана на помещението. Пъстро обагрени компютърни бюра с допълнителни контейнери и приставка за принтер предлагат необходимото място за училищните принадлежности и работата с тях. Оцветената модулна мебел е решение, което от една страна може лесно да се размества и то във желаната от вас подредба. Райета, геометрични форми и мотиви придават разнообразие към обикновените столове. Големи оцветени кошове ще допринесат за цветното усещане на пода, а и децата може да държат играчките си вътре. Дори обикновената закачалка за дрехи може да се превърне в приятен и стилен акцент от обзавеждането, който да служи за окачване на якета, дъждобрани и раници. 


под на детска стаяТъй като пода има двойна роля в детските стаи, може да заместите килимите с практична подова настилка. В допълнение за да се прикриват щетите може да използвате бои, подходящи за под. По-специални рисунки като черна дъска, игрални дъски, пътища, любими герои направени по стените или пода могат да бъдат омекотени с малки плюшени акценти.


детска стаяТематичните пространства са като бяло платно за безкрайните възможности на въображението що се отнася до детските стаи. Цветните изображения могат да бъдат посветени на всяка тематика, от която децата се интересуват. Дори и човек, който не е добър художник може да нарисува основни геометрични фигури или букви върху стената или вратата на гардероба. Таванът също предлага идеални възможности за фрески, които да кореспондират с избраната тематика. Въпреки, че теченията в цветовете се променят и децата порастват, оцветените повърхности се радват на дълъг живот, освен това могат да бъдат лесно и евтино пребоядисани.19 декември 2008 09:27 | легла
От: comfort
Здравейте, ето тук има още няколко идеи по тази тема: https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/403.html и https://www.comfort.bg/bg/интересно/view/585.html. Ще направим всичко възможно да намерим и преведем статия на исканата от Вас тематика, стига да намерим някоя наистина интересна такава. Желаем Ви всичко най-добро.
19 декември 2008 08:48 | za staite
От: nina
moje da vkarate o6te malko idei za legalca ako iskate
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
детска стая, цветове, светлина, обзавеждане, мебели, деца

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg