фирми продукти
представяме
работа
 
Как да украсите сами порцелановите съдове

Ако обичате сами да украсявате дома си, защо не опитате да направите това и със скучните съдове за сервиране. Най-добри за този проект са белите керамични фруктиери и купи за сервиране, порцелановите чайници, както и порцелановите сервизи без декорация. За да ги унифицирате и украсите по свой вкус, можете да използвате обикновен винил, използван за рекламните табели и надписи. Изрязан в желаните форми и залепен от външната страна на съдовете, винилът ще играе ролята на нестандартна и евтина декорация.

декорация на сервизите


Необходими материали:
* Форми и мотиви, изрязани от списание/ книга или пък свалено от Интернет
* Винил за направа на външна реклама (табели, надписи, лога върху автомобили и прочее) – може да се намери в специализираните магазини и ателиета за външна реклама
* Макетно ножче
* Молив

декорация на сервизите


Инструкции:

1. Поставете виниловата повърхност с лицевата страна нагоре върху твърда работна площ, а  отгоре й поставете матрица в желаната форма (можете да нарисувате контурите и на ръка). Това може да е мотив, изрязан предварително от лист хартия/ картон или пък лист от плексиглас, в който предварително сте изрязали мотива. След това очертайте с молив по контурите и изрежете с макетното ножче.

2. Махнете гърбовата част на виниловия лист и потопете за малко изрязаната фигура от винил в купа с вода. След това внимателно залепете фигурата върху порцелановия съд, като следвате извивките на съда и заглаждате неравностите.

3. Лекичко минете с меко парцалче върху поставената фигура, за да се захване тя стабилно за повърхността. Влагата под виниловата лепенка ще се изпари и така тя ще се закрепи за порцелана още по-здраво. Дизайнът може да включва форми в различни цветове, както и да се създаде на няколко пласта, като наслагвате една фигурка върху друга.

Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
порцелан, декорация, трапезария

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg