фирми продукти
представяме
работа
 
Невероятни "зелени" декорации за интериора

Когато говорим за аксесоарите в интериора, ключовата дума неизменно бива „креативност“. Това е и думата, която най-добре описва американската дизайнерка Паула Хейс (Paula Hayes), чиято идея за авангардна декорация на дома и градината определено се отличава на общия фон.

паула хейс

Дизайнерката разработва различни типове аксесоари, като най-силно се отличават нейните градински контейнери за растения и нейните декоративни терариуми за украса. Нейната работа е типичен пример за изкуство, пренесло любовта на своя автор към природата в реалния живот. Основните материали, с които работи Хайнс са кристал, акрил и силикон. Вижте част от нейните дизайни в различните групи аксесоари.

паула хейс


* Кристалните аквариуми и "сухи“ градини (т.нар. dry gardens) са съчетание между няколко природни елемента – вода, пясък, кристали, стъкло, минерали, зелени растения, миди и прочее. Крайният резултат е страхотна декорация за дома и градината, вдъхваща живот на целия дизайн.

паула хейс

паула хейс

паула хейс

паула хейс


* Декоративните терариуми на Паула Хейс представляват наистина вдъхновяваща гледка – съдът е направен от стъкло и е изваян в разнообразни форми и размери. В тези своеобразни скулптури е вместено истинско кътче от природата – растения, камъни, мъх, парчета минерал, пясък. Всички те са сякаш запечатани в един замръзнал миг в стъкления съд, като с околния свят те са свързани само чрез малък отвор върху съда. Терариумите и кристалните градини на Паула Хейс варират като цена между $4 000 и $60 000 – цена, която не е достъпна за всички, но е напълно обоснована за тези своеобразни творения на изкуството, изработени с прецизност до най-малкия детайл.

паула хейс

паула хейс

паула хейс

паула хейс

паула хейс

паула хейс


* Дизайнерката създава и серия контейнери за засаждане на растенията в и извън дома. Всъщност "контейнери“ е малко странна дума за тези нестандартни съдове, направени от силикон. Една част от тях представляват нещо като големи торбички, сякаш замръзнали в конкретна форма – в тях могат да се засадят растения с всякакви размери, включително и неголеми дръвчета.

паула хейс

паула хейс

паула хейс

Другият тип контейнери за засаждане са още по-интересни – са отново са от силикон и са във формата на торби, но имат и функционална роля. Благодарение на своеобразните "връзки" в горния си край, те могат да се затягат (през зимата) и да се разпускат (през лятото).

паула хейс

паула хейс


* Дизайнерката не е забравила и онези, които обичат да канят дивата природа в градината си. Затова тя създава различни видове бани за птички, направени от мрамор или акрил, като те имат не само функционална, но и декоративна функция, напомнящи истински скулптури.

паула хейс

паула хейс


Източник: paulahayes.com1 август 2009 10:34 | декорация
От: svetla
прекрасно, доставящо релакс и възхищение!!! Хубаво е че има такива даровити хора доставящи релакс и спокоиствие със своите творби!!!
31 юли 2009 20:36 | декорация
От: ваня иванова
Страхотни са ,като идея!смятам,че биха внесли красота и уют във всеки дом!
31 юли 2009 20:24 | прелест
От: София Ламбова
Все по - често се улавям, че след напрегнатия работен ден ми се иска да направя нещо по - красивичко, нещо по - новичко. Прелестни са нещата, изработени от Паула Хейс. Нестандартният й подход е пленителен. Особено съм очарована от градинските й решения. Нужно ни е време и една идея, която да обогатим. Време винаги би могло да се намери, идеи - безкрайно много... Ние просто сме толкова отпуснати, че не забелязвам колко красива е България и как ние не я пазим, не обичаме цветята, или просто само ги обичаме, а не засаждаме нито едно. Амбицирана съм от идеите на Паула Хейс. И й благодаря, че я има...
30 юли 2009 16:19 | декорация за интериора
От: mimozina
много нестандартно и супер интересно
29 юли 2009 16:35 | декорации за интериора
От: Ива
Страхотно!!!
29 юли 2009 15:15 | декорации за интериора
От: Вера
Различно, интересно, красиво.
29 юли 2009 14:31 | това е моя стил,очарована съм
От: диди кацарова
красота
29 юли 2009 14:30 | арахжировки
От: диди кацарова
това е моя стил,страхотни са
27 юли 2009 11:36 | Красиво!
От: mima
Много красиво!
1 ]
9 резултата в 1 страница


ключови думи
дизайн, интериор, градина

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg