фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви декоративни сфери за градината

Ако разполагате с двор или градина до дома или вилата си, вижте този лесен проект за направа на ефектна и евтина декорация за екстериора. За целта са Ви необходими само подходяща форма – матрица и бързо съхнещ цимент.

градински циментови сфери

За направата на тези красиви градински сфери от цимент са необходими няколко стари (или пък нови) стъклени плафони за осветително тяло. Обикновени те не са особено скъпи, затова можете да закупите няколко, но ако разполагате със стари плафони, можете да ги оползотворите именно по този начин, вместо да ги изхвърлите на боклука. За да получите по-ефектни сфери, изберете по-нестандартни плафони за матрицата.

градински циментови сфери


Необходими материали:

- бързо стягащ цимент (или бетонова смес) – можете да закупите материала от строителен магазин в пакет или в кофа
-  плафони със сферична форма (от стъкло или пластмаса) – те не трябва да имат пукнатини, за да не се счупят при изливането на сместа
- спрей бутилка с малко мазнина (или готов спрей за готвене)
- градинска лошата
- чук
- предпазни очила и ръкавици

градински циментови сфери

Инструкции:

1. Измийте и подсушете избраните плафони. Напръскайте вътрешността им със спрея, за да улесните впоследствие отделянето на стъклото от цимента.

градински циментови сфери

2. Поставете стъклените топки с отвора нагоре в куп с пясък, така че да не се клатят, докато наливате сместа и докато тя стяга.

3. Изсипете сухата смес в кофа и наливайте вода, докато получите консистенция, подобна на фъстъчено масло (или малко по-течна). Не забравяйте през това време да носите предпазни ръкавици.

градински циментови сфери

4. Използвайте малка градинска лопата, за да напълните с така получената циментова/ бетонна смес стъклените топки. От време на време разтръсквайте топката, за да наместите сместа по добре по периферията.

градински циментови сфери

5. Запълнете всяка топка догоре (ако искате сферата да има основа – поставка) и изравнете.

градински циментови сфери

6. Оставете така запълнените плафони да стегнат за поне 24 часа.

7. Когато циментът изсветлее, използвайте чук, за да счупите леко плафоните и отделете парчетата стъкло от цимента. Използвайте предпазни очила и ръкавици. Изхвърлете парчетата стъкло и поставете декорацията на желаното място в градината. Не забравяйте, че сферите са тежки, затова не ги повдигайте рязко.

градински циментови сфери


Източник: designspongeonline.comНяма коментари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg