фирми продукти
представяме
работа
 
Кое не е Фън Шуй

В последно време се появиха понятия като ''фън шуй кухня'', ''фън шуй фешън'', ''вътрешен фън шуй'' и т.н. За какво става въпрос? Кое е фън шуй и кое не е? Фън шуй е наука и изкуство за създаване на хармонична и здравословна среда за живот и работа. Фън шуй може да се направи на всяко пространство с ясни граници. Това може да е жилище, стая, сграда, парцел земя, местност, дори държава. Прави се на конкретно пространство.

 

В основата на това изкуство лежат принципи от китайската философия като ''взаимодействието между ин и ян'', ''баланс на петте елемента'' и др. Тези принципи се прилагат и в други науки: китайска астрология, китайска кухня, ци гун, китайската медицина. Например всеки орган може да бъде съотнесен към един от петте елемента. Черен дроб и жлъчка са към елемента Дърво. Тяхната сила е през пролетта (сезона на Дървото) и затова е добре прочистването им да се прави именно пролетно време. Тези принципи са базови за много науки, но всяка се занимава с различно. Фън шуй се занимава именно и само със средата около нас.

 

Такива дейности като ароматерапия, медитация, номерология, психология на позитивното мислене не са фън шуй, но могат да се използват като помощ при фън шуй. В 21 век границите между различните науки се размиват, те започват да си помагат една на друга и заедно по-ясно обясняват света и нашето място в него. В България прилагаме много осъвременен фън шуй, в който намират място християнски традиции като създаване на олтар в дома, поставяне на икона, освещаване на жилище и офис ........

 

Как да разпознаем истинския фън шуй специалист? Той разполага с инструменти за различни замервания, таблици за изчисления и разбира се има легитимна диплома, което предполага, че е защитил поне един проект пред фън шуй експерт. При посещението трябва да попита за датите на раждане на хората, които живеят там. Ако каже, че датите не са важни, а главното е къде е сектора на богатството, значи този консултант използва ''популярен фън шуй''. Обезателно трябва да дойде на място за да види жилището или парцела, както и да направи замерване на посоките с компас.

 

Автор: инж. Елза Панайотова - ФЪН ШУЙ експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, кухня, фешън, хармонична, здравословна, среда за живот, пространство

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg