фирми продукти
представяме
работа
 
Бързи проекти за интериора: Красиви декоративни цветя

Превърнете старата кувертюра в истинско произведение на изкуството, превръщайки го в букет ярки декоративни цветя. Изберете тъкан в ярки цветове и красиви мотиви, за да получите страхотна и същевременно евтина декорация за интериора. Ако не разполагате със стара кувертюра, можете да използвате и друг текстил, както и отделни парчета плат. Оригиналните аксесоари на авторките на проекта – две американски дизайнерки, струват между 13 и 45 долара за комплект от 3 такива "клончета" или текстилно растения в саксия.

декорация

За проекта имате нужда от:

* шевна машина
* цветарска тел в два размера
* цветарска лента (може да се използва и непрозрачно тиксо или изолирбанд – в зелено или кафяво)
* клещи
* избран плат или парчета от различни платове
* ножици – обикновени и назъбени
* разтопяема подплата (или залепваща се тъкан за апликация)
* здрав конец

декорация

декорация
Разтопяема подплата.


Инструкции:

Стъпка 1: Използвайте цветарската лента (или тиксото), за да облепите цветарската тел с по-малък размер.

декорация

Стъпка 2: С помощта на клещите срежете телта на парчета с желаната дължина (тук тя е 7 см.). Това ще бъдат "клончетата" за листата.

Стъпка 3: Създайте шарката на листата в желаната форма и размери (те могат да са еднакви или различни) – можете дори да създадете своеобразен шаблон, според който да изрежете всички листа.

декорация

Стъпка 4: За да създадете двустранни листа, прегънете парчето плат надве (с обратната страна навътре) и изрежете формата. В показания най-горе "букет" са използвани 84 двустранни листа.

Стъпка 5: Срежете разтопяемата подплата на триъгълници, които да се поберат във вътрешността на листата. Поставете отгоре втората половина на листото и минете върху него с ютия, за да разтопите тъканта и да съедините двете половини.

декорация

Стъпка 6: Използвайте функцията за шев зиг-заг на шевната машина и обработете всяко двустранно листо по ръбовете, на около 6 мм от края.

декорация

Стъпка 7: С помощта на назъбените ножици подрежете ръбовете на листата, за да получите по-реалистичен ефект.

Стъпка 8: Използвайте функцията за широк зигзагообразен шев, за да за пришиете всяко листо към горната част на облицованата цветарска тел. Можете да направите това и ръчно, но ще Ви отнеме много време. Ако нямате такава функция на машината си, можете да прибегнете и до лепило, като поставите по малко от него на няколко места върху "клонките".

декорация

декорация

Стъпка 9: Облепете с лента няколко дълги парчета цветарска тел (с по-големия размер) – направете го по същия начин, както направихте това в началото (отгоре-надолу). Разликата тук е, че в същото време трябва да прикрепвате и малките "клончета" с листа. Продължете до края на големите "клони", като предварително изберете колко малки "клонки" искате да има всяко от тях.

Стъпка 10: Внимателно извийте всяко листо настрани, за да получите по-естествен ефект. Подредете "клончетата“ във ваза по желания от Вас начин.

декорация


декорация

декорация

декорация

декорация

декорация


Източник: designspongeonline.com23 юли 2009 00:02 | cvetq
От: blaga
strahotni sa
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декоративни цветя, декорация, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg