фирми продукти
представяме
работа
 
Елегантна стенна облицовка от фурнир

облицовка с фурнирАко харесвате вида на дървесината, но не искате да пръскате купища пари за дървени аксесоари за своя дом, то има и по-евтин начин да постигнете същия ефект. Става въпрос за използването на обикновен фурнир, наподобяващ вида на различни видове дървесина, който обаче е далеч по-евтина алтернатива.

Проектите за дома с фурнир могат да бъдат много – от облицовка на абажурите до направата на красиви подложки за масата. Сега обаче ще Ви представим само един от тях – за направата на елегантна стена с облицовка от естествен фурнир.

Фурнирът се предлага в различни разновидности, наподобяващи текстурата на дъбова, брезова, ясенова или друга дървесина, като материалът обикновено се продава на ролки. Изберете желаният от Вас вид фурнир и вижте подробности за проекта малко по-надолу.

На пръв поглед проектът за стена, облицована с фурнир може да изглежда сложен, но всъщност изпълнението му е далеч по-просто, отколкото изглежда. Освен че е много по-евтина от повечето дървени облицовки, декорацията с фурнир изглежда и много естествено. Тя може успешно да замести претруфената и старомодна ламперия от чам, особено що се отнася до съвременните интериори. Облицовката е особено подходяща за всекидневната, където може да бъде приложена върху една стена, която искате да превърнете в акцент.

облицовка с фурнир


Инструкции:

1. Изберете желания фурнир. Тук дизайнерът е избрал орехов фурнир с основа от МДФ, но Вие можете да използвате и материал на ролка с хартиен гръб. Материалът на ролка е по-тънък и съответно от него по-лесно се изрязват формите на декорацията.

2. Използвайте милиметрова хартия, за да създадете мащабна диаграма на стената, която ще облицовате. Използвайте за целта съотношение 1:12, тоест един сантиметър върху диаграмата да се равнява на 12 сантиметра върху стената. Не пропускайте тази стъпка, тъй като диаграмата ще служи като карта по време на работата и така ще улесни изчислението на материалите, тяхното нарязване, както и самото облицоване. За да бъде крайният резултат по-интересен, използвайте правоъгълници с различни размери и форми.

3. Когато сте готови с диаграмата, използвайте линийка (мерителна рулетка) и молив, за да разграфите стената. Следвайте пропорционалността 1:12 и сменяйте посоката на дървесното влакно.

облицовка с фурнир
Примерно разположение на фигурите от фурнир върху стената.

4. Внимателно отрежете от фурнира правоъгълниците за облицовката, спазвайки предварително изчислените параметри като размери и съотношение. Ако използвате фурнир с хартиен гръб, използвайте тънък слой лепило за дърво, за да прикрепите парчетата фурнир към тънки плоскости от МДФ със същите размери – така всяко парче ще има по-голяма опора и няма да променя формата си.
 
5. Използвайте подходящо силно лепило, за да прикрепите панелите към стената. За да ги подсигурите допълнително, заковете ги на няколко места с малки пирони (поставете ги по периферията на панелите, за да ги скриете впоследствие с рамката).

6. Изберете не много широки дървени летви в подходящ нюанс, за да оформите рамката около отделните панели и да скриете пространството между тях (вижте изображението по-долу). Така ще скриете ръбовете и ще придадете на облицовката още по-спретнат вид. Заковете летвите на мястото им с пирони.

облицовка с фурнир


Източник: diyideas.com17 юли 2009 17:19 | ахааа
От: бони
супер е като идея
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
фурнир, стенна облицовка, облицовки

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg