фирми продукти
представяме
работа
 
Градински проекти: Сенчест кът за почивка

Вижте плана за тази красива градина, която е обляна в зеленина и ярки цветове от пролет до есен. Градинката включва и удобна дървена пейка, на която можете да се почетете, да се порадвате на топлото време и да отпочинете под частичната сянка на растенията наоколо. Към всичко това добавете и сладкия аромат на цветята, и получавате чудесен зелен кът за почивка в двора или градината. Показаният план е за градина с размери 4 м. х 2.5 м и включва адаптивни и лесни за отглеждане растения.

градина


Списък на предложения за растенията
(Забележка: Растенията трябва да се съобразят с мястото, където ще виреят и условията там. Дадените растения са примерни и алтернативни, което означава, че Вие трябва да изберете едно от тях или друго растение по Ваш избор.
ВНИМАНИЕ: Някои от избраните от Вас растения и техните плодове може да са отровни – не яжте плодовете, листата или други части от растения, за които нямате изрична информация, че са напълно безвредни за човека.)

градина


градина A. Петуния (Petunia) – 2 броя градина G. Хемерокалис (Hemerocallis spp.) – 5 броя
градина B. Хелиотроп (Heliotropium arborescens) – 2 броя градина H. Градински флокс (Phlox paniculata) – 3 броя
градина C. Батат (сладък картоф) /увивно растение/ (Ipomoea batatas ‘Blackie’) – 1 брой градина I. Хортензия (Hydrangea arborescens) – 1 брой
градина D. Копривка (Solenostemon scutellarioides) – 4 броя градина J. Лантана /храстовидна върбинка/ (Lantana ‘Samantha’) – 2 броя
градина E. Хоста (Hosta) – 9 броя градина K. Аспарагус (Asparagus densiflorus) – 2 броя
градина F. Персикария /giant fleeceflower/ (Persicaria polymorpha) – 1 брой
   1. Градински план
При този проект от особена важност е подготовката. Предварително си отговорете на няколко въпроса:
• Разполагате ли с готово място за изпълнение на плана? Схемата показва приблизителната големина на проекта, но Вие можете да увеличите тези мащаби или пък да ги намалите.
• Теренът, с който разполагате отговаря ли на изискванията? Градината изисква много слънце.
• Изисква ли почвата на терена подобряване? Добре овлажнената почва е отлична среда за тяхното развитие. За да тествате почвата, намокрете един сектор от нея с маркуч и изчакайте 24 часа. След това стиснете с ръката си буца пръст – пръстта трябва да се оформя на топка, но да се рони лесно при натиск. Ако тя става на топка, но не се рони, вероятно пръстта е твърде глинеста, а ако не иска да се оформи в топка – вероятно е твърде песъчлива. И в двата случая почвата изисква подобрение – за целта можете да добавите подходяща торова смес.

градина2. Създаване на основата
Ако теренът е покрит с трева имате няколко възможности. Ако секторът е малък, можете да премахнете чимовете с помощта на права лопата (предварително намокрете почвата), а накрая да обработите почвата отдолу. За по-големи терени обаче ръчна орачна машина, с която да обработите тревата, така че тя да бъде смесена с почвата. Така не само ще премахнете чимовете, но и ще обогатите почвата с органични вещества.
Независимо как ще решите да обработите терена, уверете се, че сте обработили почвата на дълбочина поне 15- 20 см. След като подготвите мястото, полейте почвата добре и изчакайте няколко дена. Ако през това време се появят бурени ги почистете, а ако използвате за целта химикали проверете върху етикета на препарата колко време трябва да изчакате преди да засадите растенията.

3. Засаждане
Идва времето и на най-забавната част от проекта – засаждането на растенията. Готовите растения (разсад) извадете от саксиите (закупен или засаден предварително) и ги поставете на местата им в лехата. Това ще позволи да видите как ще изглежда лехата и дали има нужда от допълнително донагласяне. Уверете се, че растенията са на подходящо разстояние едно от друго, за да могат да растат и да се развиват нормално.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
градина, прагински проекти, растения

още по темата

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg