фирми продукти
представяме
работа
 
10 страхотни декорации с шаблон

Шаблонната декорация е един от най-лесните начини за освежаване на интериорите. Тя може да се използва навсякъде – от най-големите до най-малките детайли, от стените до аксесоарите, и навсякъде внася неподправимо усещане за красота  Вижте няколко страхотни примера за декорация с шаблон из целия интериор.


1. Акцентна стена в синьо

декорации

Смело решение за стената с помощта на флорални мотиви и наситени сини нюанси. Декорацията изглежда като тапет, но всъщност тя е направена с боя – върху стената е нанесен базов слой тъмносиня боя, а върху нея е нанесен мотивът с помощта на шаблон и металиково синя боя.


2. Графични мотиви

декорации

Друго решение в синьо – страхотна декорация за стената в 3 нюанса на синьото, съчетани с черно и кремаво. Геометричните фигури са лесни за направа, но създават един изключително ефектен дизайн. Те са насложени една върху друга, варирайки по цвят и форма, като така създават един почти 3D ефект.


3. Слънчев лъч

декорации

Тъй като до антрето почти не достига слънчева светлина, тя е внесена чрез "слънчевата" декорация върху стената. За да се създаде този невероятен ефект, стените са боядисани в базов слой боя в охра, а отгоре са направени "слънцата" с шаблон и металиково жълта боя.


4. Зелена градина

декорации

Обикновената декорация с шаблон, използваща мотив на свежи зелени клончета, може да преобрази и най-безличното помещение. Тук най-долната част на стените е боядисана в бяло и светло зелено, а отгоре те са декорирани в тъмнозелен шаблонен мотив. Така се създава един деликатен и същевременно силен ефект в интериора.


5. Красиви завеси

декорации

Стените не са единственото място, където могат да се използва шаблонната декорация – тя е подходяща и за завесите, и за аксесоарите в интериора. Тук например е подбрана деликатна украса с едноцветен коралов мотив, която внася интерес в помещението, без обаче да контрастира с останалите елементи на интериора.


6. Мания за шаблони

декорации

Ако се подберат правилно, в интериора могат да се съчетаят няколко подобни мотива. Тук например декорацията е поставена както върху стените, така и върху декоративните възглавници, масичката и настолната лампа. Мотивите са разнообразни, но съдържат общи елементи, което ги прави ненатрапчиви в съчетание един с друг. Освен това избраните цветове са само два – синьо и оранжево, като са използвани различни техни нюанси.


7. Красива декоративна лампа

декорации

Обикновената настолна лампа с керамична основа е превърната в истинско произведение на изкуството само с помощта на малко боя и избран шаблонен мотив. Основата е в тъмнокафяво, листата – в пастелно зелено, а цветчетата – в нежно розово.


8. Изкуство

декорации

Тук мотивът върху стената е основан на контраста между тъмната основа в шоколадово и деликатните, но изпъкващи на този фон цветчета в тъмно розово. Всъщност тази шаблонна декорация не е направена директно върху стените, а върху художническо платно, така че декорацията може да се премества и съчетава с различни аксесоари и мебели.


9. Декорация за пода

декорации

Намирането на подходящо за интериора килимче може да бъде истинско предизвикателство дори за професионалните дизайнери. Решението на проблема обаче не е никак трудно – избира се едноцветен килим без шарки, който се декорира в избраните нюанси и желаните мотиви. Така е направено и в този интериор, където деликатното филцово килимче в кремаво е украсено с ненатрапчива шаблонна декорация с флорални елементи.


10. Шаблонна декорация из цялата стая

декорации

В този интериор са използвани многократно предимствата на шаблонната украса – от декорацията върху шкафа, през кувертюрата върху леглото, чак до импровизираната "горна дъска". Самата "дъска“ представлява рисунка върху стената зад леглото, направена с шаблон и боя в цвят, който се съчетава с останалите елементи в помещението.


Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
шаблони, декорация, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg