фирми продукти
представяме
работа
 
Домовете на звездите: Имението на Деми Мур и Аштън Кътчър

Актрисата Деми Мур и нейният съпруг Аштън Кътчър са избрали за свой дом кокетна къща със съвременен дизайн в Бевърли Хилс, Калифорния. Двамата актьори признават, че домът им не е само място, в което живеят – той е символ на тяхната обвързаност един с друг, "споделена креативност" и отражение на техния съвместен живот.

къщата на Деми Мур и Аштън Кътчър

Животът в съседство с близо 10 милиона човека – толкова е приблизителното население на окръг Лос Анжелес, винаги е напрегнат и динамичен. Двамата актьори обаче залагат на едно от предимствата на областта – изобилието от зеленина и зелени площи. Всъщност преди време Деми Мур е живяла няколко години в Айдахо, но решава да се премести в Калифорния заедно с трите си деца. Когато през 2003 г. актрисата започва да търси дом в областта, тя разглежда по 9- 10 къщи на ден, като накрая решава да се върне на най-първата. Именно тя се оказва мечтаният от цялото семейство дом.

Сгушена в хълмист каньон, къщата предлага усещане за лично пространство, скрита от погледите на съседи и папараци. Единственият недостатък на къщата била недостатъчната площ – проблем, който двамата актьори решават с помощта на специалистът по интериорен дизайн Брад Дънинг. Според експертът в съвместната им работа той е проявявал своето усещане за комфорт и функционалност, а тя – за стил и дизайн. Същевременно актрисата настоява дизайна на къщата като цяло да остане същият - според нейните думи: "Къщата е част от природата, а природата рядко греши".

Интериорният дизайнер, заедно с двама архитекти, променят визията на жилището така, че да се запази основната идея на този, който я е създал първоначално. Стоманените части на прозорците например контрастират деликатно с дървесината върху стените, подовете и шкафовете – махагон, тиково дърво и бразилско полисандрово дърво. Дизайнерът залага основно на природната цветова палитра в района – зелено и кафяво.


● Няколко от стените в къщата представляват прозорци със стоманена рамка – например външната стена във всекидневната. По този начин се засилва връзката между интериора и екстериора, а собствениците могат да се наслаждават на природата дори от дома си.

къщата на Деми Мур и Аштън Кътчър


● В средата на трапезарията е поставена кокетна маса за хранене от 1930 г. Според Деми Мур, която участва дейно в избора на мебели, предметите от 30-те години автоматично са си паснали с вече съществуващото обзавеждане от 70-те години.

къщата на Деми Мур и Аштън Кътчър


● В предверието има красива извита стълба, която след реновацията свързва отделните сектори от къщата.

къщата на Деми Мур и Аштън Кътчър


● Задният двор с градина включва огромен басейн, около който е монтирана настилка от дърво.

къщата на Деми Мур и Аштън Кътчър


● Основният приоритет при обзавеждането и реновацията е било да се запази "отвореността към природата". Ето защо в къщата се усеща осезаемо топлина и уют, съчетани с органична функционалност. Пример за това правило е спалнята на Мур и Кътчър (трите деца на актрисата имат отделни стаи), която е "перфектният пример за това как могат да се смесят външното и вътрешното". През деня помещението е изпълнено със светлина благодарение на откритите стени – прозорци, а нощем плътните завеси закриват прозорците, за да осигурят спокоен сън на собствениците.

къщата на Деми Мур и Аштън Кътчър


Източник: architecturaldigest.com16 ноември 2009 23:52 | мммм 6 точки!!
От: Вики
ей това си е хем просторен дом, хем светъл, хем вътре с удоволствие да си стоиш, защото всичко е мекичко и приятно - тук вече уюта се чувства :)
21 август 2009 00:28 | Влюбих се опасно
От: Гугъл
И аз искам такава къщичка пък, и аз, аааааааааааааааааа
24 юли 2009 18:06 | Страхотно!
От: mima
Ето това наистина ми харесва! Вкусовете ни съвпадат, това е точно къщата, която бих желала да имам, макар и не толкова голяма като тази, но определено максимално свързана с природата.
1 ]
3 резултата в 1 страница


ключови думи
интериори, звездни домове, архитектура

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg