фирми продукти
представяме
работа
 
Предметите около нас

Всеки предмет, който е в дома ни, има свои вибрации. Всеки цвят има своя вибрация, всяка фигура и мотив – също. Да създадем хармонично жилище означава да подберем колкото може повече неща с подходяща вибрация за нас. Тогава човек се чувства добре у дома си и може да каже "моят дом е моята крепост". Хармонични трябва да са дрехите, пердетата, мебелите, цветовете, разпределенията и т. н.

чипровски килим Ако искате спокоен, хармоничен дом, махнете всички символи на агресия: препарирани животни и насекоми, кожи на убити животни, рога (по острите им краища се излъчва остронасочена енергия, която освен това също е енергия на смъртта), сухи растения, африкански и монголски маски (тези божества са много агресивни, а ние не знаем да работим с тях). Някога кожите не са излъчвали негативна информация, защото преди да заколят животните, е извършван ритуал за измолване на прошка, че ще ги използват за храна, облекло и др. Този ритуал неутрализира стреса и той не остава в кожата.

Ако в спалнята имате книги с ужаси – махнете ги оттам. Когато спим, информацията от книгите облъчва главите ни, затова се правят отделни стаи – библиотеки.
Погледнете посудата – поочупената и пропукана носи отрицателна енергия. Напомня за бедност. Замъглени и пукнати огледала са съвсем недопустими.
Играчките с жестоки лица и агресивен характер не са добър избор за децата ни.

чипровски килим Във Фън шуй за всеки предмет може да се избере подходящо място в съответствие със секторите, на които се разделя дома (виж статията "Магически квадрат "Ба-гуа"). Например статуетка на влюбени в сектор "Брак, взаимоотношения" или картина със слънчогледи в сектор “Слава, просперитет”. Но това не е задължително. Важно е и кой е направил предмета, каква емоция е вложил в изработването му. Например където и да е сложена една картина с буря, може да предизвика буря в съответния стремеж в живота.

Често ме питат как се отнасям към сувенирите, донесени от чужбина или подарени. Всичко зависи от отношението на човека към тях. Не бих държала в дома си неща, които не харесвам, още повече такива, които са свързани с неприятен спомен. А към африканските маски се отнасям определено с подозрение. Тяхната вибрация не съответства на нашата, дори да имат висока художествена стойност. Подаръците, които не ни харесват, може да приберем или раздадем, без да изпитваме угризения. Компромис със себе си или с енергиите не бива да се прави.

икона И съвсем не е задължително да използваме китайски символи, за да направим добър Фън шуй. Нещо повече – китайските символи обикновено седят кичозно за нашите домове и предизвикват усмивка. Тяхното действие спокойно може да се подмени с използването на наши родни символи. Например, добре е да сложим в дома си икона, ако сме християни или друг символ на вярата си. Икони се поставят на източната стена, но ако това е невъзможно, може на северна и южна стена. Гобленът с икона, който майка ми с голямо удоволствие уши, е с много по-силно излъчване от някои купени икони.

Типичните български цветя като здравец, мушкато, индрише са по-подходящи от тропическите. Нашият дъбов паркет е с по-близка вибрация до нас от екзотичните паркети. Котленските и чипровски килими имат много благоприятни символи като "космическа костенурка", "дървото на живота", "осемлъчна звезда" и др.

Меката мебел, възглавниците и завивките много добре попиват енергията на този, който ги е използвал. Добре е да се перат, тупат, пръскат с етерични масла, проветряват на слънце. Особено след боледуване или след гости - за да се смени енергетиката.

Покажете вашата индивидуалност чрез вашия дом. Нека нещо в него е необичайно – минерали, звънче, молитва върху пергамент на стената, собственоръчно направени неща...

Автор: инж. Елза Панайотова - ФЪН ШУЙ експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, вибрация, дом, разпределение, енергия, спалня, хармонични, мебели

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg