фирми продукти
представяме
работа
 
10 огромни растения за "зелен" параван

Вместо да се чудите как да направите арки, огради и паравани, за да създадете отделни "помещения" градината си, използвайте за целта естествената красота на растенията. С посочените по-долу растения можете да създадете истинска зелена "стена", за да си осигурите повече лично пространство на открито или за да отделите пространствата в двора или градината си.


1. Лилиум (крем)

растения

Латинско наименование: Lilium

Засадете си естествен параван, който освен със зеленина, ще изпълни двора Ви с приятен аромат. Лилиумите растат на височина над метър, дори понякога 2 метра, и развиват огромни красиви цветове в бяло, червено и розово. Растението се нуждае от силна интензивност на слънчевата светлина, достатъчно влага и почва, която е богата на органични вещества и с добър дренаж.


2. Дъбравник

растения

Латинско наименование: Eupatorium purpureum

С това растение ще привлечете в градината си повече пеперуди. То е издръжливо и лесно  отглеждане, като може да порасне до височина над 2 м. През втората половина на лятото дъбравникът развива изобилие от розови цветчета, пълни с нектар, който привлича пеперудите. Растението обича влажната и богата на хранителни вещества почва.


3. Ружа

растения   растения

Латинско наименование: Alcea

Малко старомоден чар за Вашата градина, който може да се превърне в красива зелена ограда. Ружата е позната със своята форма, напомняща кула, обсипана с красиви цветове.  Растението може да порасне на височина над 1.5 м, особено ако му се предостави слънчев  терен с влажна и добре дренирана почва.
Съвет: Ако живеете на място, в което често се появяват силни ветрове, добре е да забиете колчета за опора до растенията и да ги захванете за тях.


4. Ралица (делфиниум)

растения   растения

Латинско наименование: Delphinium

Класическо лятно цвете, чиито цветове са оформени като факла, във височина, и могат да са обагрени в синьо, пурпурно, бяло или розово. Най-високите сортове могат да пораснат над 1.5 м.


5. Китайски мискантус

растения

Латинско наименование: Miscanthus sinensis
Добавете в градината си това деликатно и въздушно растение, напомнящо гигантска трева. Растението може да достигне височина над 2 м и може да се превърне както в естествен параван, така и в красив фон за градинските цветя.


6. Кардиокринум (гигантска лилия)

растения   растения

Латинско наименование: Cardiocrinum giganteum

Невероятно на вид цвете, достигащо височина 3- 3.5 м. Цветовете му са бели и се намират в горната част, като обикновено броят им е до 20. Растението предпочита влажната и добре дренирана почва, както и частичната сянка.


7. Филипендула

растения   растения

Латинско наименование: Filipendula rubra

Внесете в градината се празнична атмосфера с това изящно растение, чиито деликатни розови цветове напомнят мек захарен памук. Чудесен акцент към цветовете са листата – назъбени и в наситен тъмнозелен нюанс.


8. Рудбекия

растения   растения

Латинско наименование: Rudbeckia

Рудбекията е устойчива на горещина и суша, и именно затова се счита за едно от най-лесните за гледане растения. То цъфти в яркожълти нюанси от началото на лятото до началото на есента, като може да достигне височина над 1.5 м.


9. Гунера

растения   растения

Латинско наименование: Gunnera manicata

Екзотичната гунера ще внесе в градината много зеленина. Листата на растението са с размери1.5- 2 м, а самото растение може да достигне височина над 2 м.


10. Кана

растения   растения

Латинско наименование: Canna

Това тропическо растение ще внесе интерес и нестандартна визия в градината. То е с големи листа и ярки цветове в жълти, оранжеви, червени или розови нюанси. По-дребните сортове кана достигат едва 1 м. височина, но по-едрите могат да надминат дори 2- 2.5 м.


Източник: bhg.com28 март 2010 12:38 | красота
От: лиляна
До сега не съм виждала толкова красива ружа !!! Не че и другите не са красиви, те са просто много красиви !
22 юли 2009 01:04 | 10 огромни растения
От: dukesata
Прекрасни са, но за тях трабва пространство исигурно много грижи
11 юли 2009 13:31 | 9 gunera
От: maria
ot kade da zakupia tova tsvete
10 юли 2009 11:57 | От къде?
От: Читател
От къде могат да се вземат за засаждане?
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
градина, растения, паравани

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg