фирми продукти
представяме
работа
 
12 евтини идеи за освежаване на банята

Освежете и обновете интериора в банята си лесно и евтино, като промените само няколко компонента от помещението. Вижте 12 идеи в тази насока:


1. Трансформация на ваната

освежаване на банята

Освежете старата вана и й придайте съвсем ново излъчване като боядисате външната й част с боя за порцелан (или друга подходяща боя, в зависимост от материала). Цветът на боята подберете в зависимост от това каква атмосфера искате да постигнете, каква е цялостната палитра на помещението и в какви нюанси са останалите елементи в банята.


2. По-малко плочки за стената

освежаване на банята

Ако искате да освежите банята си с облицовка от фаянсови плочки, намалете разходите си за материал като облицовате само част от стената. Добра идея е например да поставите плочки само до средата на стените или пък само в най-мокрите части на банята – около ваната и душа. Така не само ще промените интериора, но и ще създадете един несиметричен и интересен дизайн. Горната част на стените можете да пребоядисате или да украсите с щампи, или шаблонни шарки.


3. Смяна на детайлите

освежаване на банята

Понякога дори смяната на няколко детайла може да промени коренно цялостната визия на интериора. Затова един от най-лесните начини да освежите помещението е да смените някои от детайлите – например дръжките на вратичките на шкафовете. Един още по-евтин вариант е да пребоядисате старите дръжки в нов цвят – най-добре по-ярък. За целта използвайте тънка художническа четчица, с която можете да оформите и разнообразни декорации.


4. Баня в бяло

освежаване на банята

Що се отнася за основните елементи в банята, най-добре е да ги подберете в бял цвят. Това ще Ви спести немалка сума пари, тъй като обикновено белите аксесоари са по-евтини (тъй като се произвеждат по-масово). Цветът в интериора можете да внесете с ярки декорации и чрез малките аксесоари – поставки за четките, кърпи, закачали и прочее.


5. Повишете ефикасността на шкафовете

освежаване на банята

Монтирайте в дълбоките шкафове приставки, които напомнят по функционалност чекмеджета. Така ще оползотворите пространството в задната част на шкафовете и ще съберете повече неща в тях. Освен това достъпът до необходимите Ви предмети и продукти така ще бъде много по-лесен.


6. Освежете стените

освежаване на банята

Боядисването на стените винаги е един от най-лесните и евтини начини да освежите интериорите.  Изберете бои, създадени специално за мокри помещения и подберете желаните от Вас цветове.   За да създадете интересен СПА дизайн, съчетайте райета в морско синьо, пастелно зелено и неутрални нюанси, а по-ярки тонове внесете чрез аксесоарите.


7. Модерен дизайн

освежаване на банята

Цветните плочки обикновено са по-скъпи от белите, а щампованите – от едноцветните. Затова пък има начин да съчетаете красотата на цветовете и интереса на разнообразните форми на значително по-ниска цена. За целта закупете бели и цветни фаянсови плочки, които можете да съчетаете по различен начин – симетрично или несиметрично. Така ще спестите част от парите си (заради по-малкото количество цветни плочки), а и ще създадете интересни и разнообразни десени върху стените и/ли пода.


8. Декорирайте мивката с плисета

освежаване на банята

Скрийте неприятните за очите тръби, олющени части и предмети под мивката като я декорирате с малко плат. Така получената завеса е не само красива и елегантна, но и функционална, тъй като създава усещането за по-подредена баня.


9. Огледалце, огледалце

освежаване на банята

Ако имате в банята си старо аптечно шкафче с олющена или старомодна фасада, сменете я с огледална повърхност. Освен че ще скрие грозната вратичка на аптечката, огледалото ще създаде визуална илюзия за по-голямо помещение.


10. Разделяй и владей

освежаване на банята

Използвайте обикновени пластмасови или дървени разделители за чекмеджетата в банята, особено ако те са по-дълбоки. Така ще намирате нещата в тях много по-лесно и ще ги подреждате по-функционално.


11. Добавете цвят към белите плочки

освежаване на банята

Както вече споменахме, белите керамични плочки обикновено са по-евтини от цветните. Именно затова е по-добър вариантът да закупите бели облицовъчни плочки, които впоследствие да оцветите сами с боя за керамика. Тази техника важи с особена сила за повечето домове, тъй като белите фаянсови плочки са най-често използваните при обзавеждане на банята. А веднъж инсталирани, по-лесно е да ги декорирате, вместо да ги сменяте с нови, в конкретните цветове. За да постигнете още по-интересен ефект, след като нанесете боята, докато тя е все още влажна, притиснете към повърхността парче намачкана найлонова торбичка – така ще се получат едни нестандартни и несиметрични шарки.


12. Мебели с няколко функции

освежаване на банята

Ненапразно гъвкавите мебели с повече от една функции стават все по-предпочитани при обзавеждането на модерните домове. Тази тенденция не отминава и банята. За да спестите пари и място, използвайте мебелите гъвкаво – например пребоядисайте старият шкаф и подредете върху него кърпите, аксесоарите и козметиката си. Така шкафът ще играе не само функционална, но и декоративна роля.


Източник: bhg.com17 май 2012 22:13 | 12 evtini idei za osvejavane na banjata
От: ani
Ot kade moga da si kupija boi za keramika?? To stava i v malki bani.
23 декември 2010 21:29 | bania li?
От: polin
ami kato niama v balgaria takiva gulemi bani BE...naslajdavaite se na krasotata i se stremete kam neia...stiga ste se oplakvali...
8 юли 2009 20:19 | Ами, баня ами!
От: Алекс
Толко големи бани има вкъщи и не са една, а две! И не живея в къща, а в кооперация.
8 юли 2009 15:01 | Баня ли?
От: djani
Къде ги има в БГ толко големи бани бре? Толко големи са дневните.
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
баня, аксесоари, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg