фирми продукти
представяме
работа
 
12 модерни къщи от стъкло

Модерната архитектура включва много светлина, прозрачни елементи и стъкло. Именно този принцип е бил водещ и при създаването на тези съвременни стъклени къщи с модерен дизайн и нестандартни архитектурни решения, разположени в различни части на света. Стъклените стени на тези постройки не само им придават нестандартен външен вид, но и откриват от вътрешността на къщата страхотни гледки.


* Тази постройка, разположена близо до град Боурал, Австралия, сякаш е създадена с помощта на природата. Тя е "вписана" в природните форми така, че от вътрешността й изглежда сякаш хората стоят на ръба на скалите. По този начин се открива страхотна гледка отгоре, обхващаща цялата долина, покрита със зеленина.

къщи от стъкло


* Тази къща, разположена в Ла Хоя, Калифорния, върху крайбрежен парцел, за който повечето специалисти са казвали, че е неподходящ за застрояване. Сградата разполага с 4 спални и 6 бани, и е изградена от бял бетон, неръждаема стомана и стъкло. Едната от стаите е разположена на височина, така че се открива гледка както към брега, така и към вътрешния двор на къщата.

къщи от стъкло


* Тази сграда, заедно с прилежащата към нея къща за гости, се намира в Кавана, Япония. Тя е разположена върху вулканичния бряг на залива Сагами. Основната къща е изградена на повдигната платформа, така че от вътрешността й да се открие красива гледка към океана.

къщи от стъкло


* Тази стъклена къща е изградена спрямо конструкцията на вече съществуваща постройка с формата на кула, разположена на този стръмен склон. Сградата е с площ 600 кв. м. и е с изглед към Средиземно море.

къщи от стъкло


*  Тук архитектът е бил поставен пред задачата да направи къща за клиенти с огромна колекция от произведения на изкуството и артефакти. Именно с тази цел, той построява тази триетажна стъклена сграда с площ над 2700 кв. м., която се намира в централната част на Аризона.

къщи от стъкло


* Тази резиденция близо до Санта Фе е с дизайн, който напълно хармонизира с особеностите на околната среда. Освен това едно от желанията на собствениците е при строежа теренът да се променя минимално. Основната конструкция на постройката е от стъклени панели, разположени в стоманени рамки.

къщи от стъкло


* Тази къща, намираща се в Колорадо, е изградена от готови панели по поръчка и служи като ваканционна вила. Теренът около къщата включва над 100 акра пустинна земя, а самата постройка е с площ 290 кв. м. и включва 2 спални и 2 бани. Освен това електроенергията, използвана в домакинството, се добива посредством соларни панели.

къщи от стъкло


*  Интересно архитектурно решение, включващо вътрешен двор, заобиколен от дългата стъклена стена на тази нестандартна постройка. Самата постройка, намираща се в Ла Хоя, Калифорния, е с нестандартен покрив с вълнообразна извивка, определящ разпределението на вътрешните помещения. Вътре в къщата са разположени (отдясно-наляво) спалнята, всекидневната и трапезарията.

къщи от стъкло


* Още едно решение, ориентиращо към прекрасната гледка – тази къща в Санта Фе е изградена от трипластово стъкло, за да издържи тежестта на покрива. Според архитекта на сградата, стъклото създава усещане за "чисто пространство", а липсата на визуална опора засилва връзката между интериора и екстериора.

къщи от стъкло


* Тази сграда е една огромна абстрактна скулптура, поне според думите на своя архитект. Тя се намира в Бевърли Хилс и е пример за архитектурата на 21 век – и като материали, и като дизайн.

къщи от стъкло


* Тази къща е строена от архитекта Томас Розак, който я създава за самия себе си. Тя представлява модерна постройка от стъкло и стомана, и се намира в Чикаго. Архитектът обзавежда къщата с мебелировка с изчистени линии, без нищо излишно в нея, така че да се създаде усещане за простор и чистота.

къщи от стъкло


*  Тук акцентът пада не само върху постройката от стъкло, но и върху красивия вътрешен двор с каменна настилка и голям басейн. Къщата се намира върху билото на планина в Грийн Вали, Калифорния, и е с площ 1250 кв. м. Огромните стъклени врати, високи над 4.5 м, се отварят чрез моторен механизъм , обособявайки двете части на басейна – вътрешна и външна.

къщи от стъклоИзточник: architecturaldigest.com3 септември 2009 17:24 | искам да живея в стъклена къща
От: николина младенова
Гледала съм поредица за модерна архитектура по тв Travel i adventure. Стъклените къщи ми "влязоха" в душата от мига, в който ги видях. Някога ще живея в стъклена къща!
30 юли 2009 16:31 | стъклени къщи
От: mimozina
супер глезотия,това трябва да го имаш на безлюден остров,за да го запазиш здраво.В града да имаш такава къща...абсурд-по разбираеми причини.
13 юли 2009 16:22 | стъклени къщи
От: КАБАК
Докато спореха за мавзолея наште велики политици,каква да му е съдбата в мен се появиха подобни идеи.... с еркерно надграждане и много стъкло. За интериорните функции-естественно музей над мавзолея на" социализъма"-защото е било,защото е история,разбира се можеше да е музей и на модерното и съвременно изкуство или постояна изложба на рисунки на децата от целия свят или всичко създадено в света от БЪЛГАРИТЕ........ Представях си,че всичката тая стъклария ,трябва да може да преобразява слънчевата енергия....,а при проливни дъждове - водата да се стича по стъклени и месингови ресни и така да се получават звуци създадени от водната ферия ...,но неисе..."великия ентелегент"-"ентусеаст" Евгений Б. предпочете да превърне във "пиратка",онова омразно нещо- мавзолея градено от предците ни...да бе превърнал в" пиратка" онова плашило пред"ендекакси",на Валентин Старчев ... И на най-голямия си враг не бих отмъстил така, да разруша да съсипя нещо градено с труд и жертва.....Няма по лесно нещо от рушенето и съсипията всеки Го може,но да се съзидава и съгражда - малцина Го могат...... По горе сте показали частица от световното съграждане и човешко съзидание.
7 юли 2009 19:05 | 12 модерни къщи от стъкло
От: mamata
Красиво,студено,стерилно.Не бих живяла в такава къща.А представяте ли си ако съседите ми имат палави момчета с прашки...Шегата настрана,по-красиви от нашите възрожденски къщи с дървени резбовани тавани и медени съдове по полиците,аз не съм виждала!
7 юли 2009 14:28 | хубаво е, но не мой вкус
От: Simona
Наистина са много красиви къщите, но виждате, че повечете са на безлюдни плажове или на скалисти места, където човешки крак рядко стъпва. Защо не го направят в града, сред многото хора - защото има много завистливи хора. Предпочитам да си я имам, но да ми е нещо като виличка, в която да си правя купончета и да си почивам. Но застраховката ще е огромна :) И все пак - всеки му такива къщи, че може и по-добри :)
1 ]
5 резултата в 1 страница


ключови думи
архитектура, стъкло, къщи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg