фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите удобна кушетка от дървени палета

За хората, които обичат да правят от нищо – нещо, този проект вероятно ще бъде интересен. С негова помощ можете да си измайсторите сами бързо и евтино кокетна кушетка от обикновени дървени палета за товарене на стоки. Така получената мебел е особено подходяща за обзавеждане на лятната вила или интериори в небрежен (или рустикален) стил. Заради нестандартния й дизайн, лежанката от палети може да се използва и на откритата веранда, в двора, градината или външната всекидневна.

кушетка

За основа на кушетката са използвани 2 обикновени дървени палета за товарене (предварително добре почистени и изгладени с шкурка), а за дъска откъм стената е поставена стара дървена врата. Тук разнообразието от варианти е голямо – при желание можете да боядисате предварително повърхността на палетата и вратата, да поставите декорация или да използвате друг елемент за дъска на мебела (например предварително изрязана по размери и тапицирана дървена дъска).

За да стане лежанката по-мобилна, към долната част на всяко пале са монтирани по 2 колелца – те са поставени в двата срещуположни края на палетата, така че двете части да могат да се съединят по средата, за да се получи една обща основа.

кушетка

Върху така получената дървена основа можете да поставите стар дюшек, дебело шалте или пък калъф, пълен с вълна/ пух/ дунапрен. Горната част на кушетката зависи единствено от Вашето желание – както дебелината и материалите, така и кувертюрата, декорацията (възглавнички) и цветовете. Допълнителен бонус е мястото, с което ще разполагате под самата мебел (в така получените "рафтчета" на палетата) – пространство, което можете да използвате за поставяне на книги, одеяла, храна и прочее.


Забележка: Ако искате да използвате кушетката в детската стая или на място, в което има малки деца, можете да се опитате да обезопасите допълнително мебела. За целта обработете с шкурка острите ръбове на основата и дъската, или ги облицовайте частично.Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
кушетка, лежанка, мебели

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg