фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: Кухня в ярки нюанси

Вижте как тази обикновена кухня е превърната в свежа феерия от цветове и шарки, ярки контрасти и много настроение. И най-вече – трансформацията е направена с малко средства и много въображение.

кухня


табПреди

Кухнята е с не много голяма площ и се намира в къща тип бунгало, построена през 1939 г. Целта на трансформацията е да се придаде на елегантния, но скучноват и безличен интериор повече характер. Едновременно с това дизайнерът е искал да постигне това с малко средства и без да се налага да прави генерални промени в помещението.

кухня


табСлед

Целта е постигната – кухнята изглежда по-свежа и изпъква визуално. И всичко това без да се променя архитектурата й, без дори да се сменят кухненските шкафове. Акцентът тук е върху освежаването на стените, шкафовете и плотовете, които се трансформират без да се заменят с нови.

кухня


табВъпреки че трансформацията не добавя към помещението допълнителна площ, така променената кухня изглежда по-голяма. Тапетите са подбрани така, че да се съчетават добре с новия кухненски плот и със стъклените вратички на шкафовете, оцветени в синьо.

кухня


табНовата мивка е избрана от евтин магазин, на ниска цена, което обаче не означава, че тя не притежава необходимите достойнства за този свеж интериор. Напротив, тя е една свежа алтернатива на предишната мивка, направена от алуминий.

кухня


табДизайнерът обръща внимание на две места, често пренебрегвани при оформянето на интериора, що се отнася до избора на цветове – тавана и кухненския плот. Стандартният плот е заменен от такъв в свеж синьо-зелен нюанс, чиято ламинирана повърхност е лесна за поддръжка и почистване.

кухня


табНе е забравено и присъствието на зелени растения в интериора – малки саксии и цветя са поставени върху обикновено решетъчно рафтче, закачено за перваза. Тези импровизирани поставки за цветята могат да бъдат използвани и за саксии с  билки и подправки, така че те да са на една ръка разстояние при готвенето.

кухня


табЧерният цвят може да изглежда един на пръв поглед твърде смел избор за тази свежа и въздушна кухня. С боядисването на долните шкафове в черен цвят обаче, интериорът бива визуално „приземен“, като по този начин му се придава повече тежест. Освен това така се създава един приятен за окото контраст между цветовете в кухнята, който й придава интерес и акцент.

кухня


табВ една кухня никога не може да има твърде много място за съхранение на вещите. Затова в стандартните шкафове са монтирани евтини метални приставки, които се изваждат с едно издърпване. По този начин се спестява място в дъното на шкафовете – пространство, което иначе остава неизползвано заради трудния достъп до него.

кухня


табФонът около мивката е подбран така, че да придаде повече пространство на иначе тесния кът. Преди трансформацията горните шкафове изглеждат сякаш са залепени за стената и нямат никаква връзка с мивката, или с долните шкафове. Поставянето на малки правоъгълни фаянсови плочки в бяло обаче променя визуално цялото пространство.

кухняИзточник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
кухня, ярки цветове, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg