фирми продукти
представяме
работа
 
Как да си направите градинско барбекю от тухли

Ако винаги сте искали да изкарате уикенда, приготвяйки домашно барбекю със семейството си, този проект може да Ви е от полза. В случай, че не разполагате с готово закупен грил за двора или градината, можете да си направите такъв с помощта на тухли и пясък. И разбира се в никакъв случай не забравяйте, че барбекюто трябва да е разположено далеч от запалими предмети, от деца и от домашни любимци, а до него винаги трябва да имате пожарогасител за спешни случай.

барбекю


Необходими материали:

* 130 броя единични тухли, предварително почистени
* 1 шперплатова плоскост с размери 60 х 90 х 2 см.
* 1 метална грил решетка с размери 46 х 46 см.
* 4-5 кг. пясък


Инструкции:

1. Намерете подходящо място в двора или градината си с размери поне 1 х 1 м – то трябва не само да отговаря на горните условия, но и да бъде абсолютно равно. Обикновено за целта е подходяща циментовата настилка, но и друга подобна (незапалима) настилка също би свършила работа (например такава от тухли).

2. Маркирайте върху настилката квадрат със страна 60 см. Подредете тухлите наоколо – те трябва да са чисти, гладки и с равни страни. Поставете във всеки ъгъл по две тухли на разстояние около 1 см., като всички тухли са обърнати в една посока. Поставете по още две тухли върху вече поставените, като ги обърнете на 90 градуса. Продължете по същия начин, докато получите четирите крачета на барбекюто, всяко от които с височината на 10 тухли.

барбекю

3. Поставете върху така получената основа (четирите крачета) шперплатовата плоскост, така че единият й ръб да е наравно със "стената" на барбекюто, а другият да виси частично встрани (виж снимката най-горе). Това ще бъде работната площ, върху която ще поставяте чиниите с месо, подправките и другите важни аксесоари по време да готвене.

4. Започнете да изграждате самото огнище на барбекюто, като поставите 1 тухла в единия ъгъл. До нея поставете още една, така че краищата им да се допрат. Когато поставите 3 тухли в редица, сменете ъгъла и поставете перпендикулярно на редицата още 2 тухли. Сменете отново ъгъла и поставете 3 нови тухли. Накрая завършете правоъгълника с 2 последни тухли. По същия начин направете още 3 слоя от тухлите (така стават общо 4 слоя във височина), подреждайки всеки нов слой върху предишния и разполагайки слоевете шахматно (редувайки 2 и 3 тухли, както е показано на снимката най-горе).

барбекю

барбекю

барбекю

5. Внимателно побутнете така получената конструкция – ако тя е твърде нестабилна, разглобете я и я направете отново, като предварително изравните допълнително основата. Помнете, че барбекюто ще съдържа понякога запалени въглени и огън, и именно заради тях конструкцията трябва да е много стабилна.

6. Оформете огнището в получената между редовете тухли пролука с формата на кутийка. Покрийте дъното, там където е повърхността на шперплата, със слой тухли и запълнете всички пролуки с пясък. Отгоре поставете грил решетката. Когато решите да правите барбекю, махнете решетката, сипете брикети в огнището, запалете огън и върнете решетката обратно.

Източник: readymade.com22 юни 2010 11:33 | bravo
От: Koicheva
Pozdravlenij ,straxotna idej.
25 февруари 2010 18:25 | барбекю от тухли
От: malcho
BRAWO. Lesno i praktichno
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
барбекю, тухли, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg