фирми продукти
представяме
работа
 
8 лесни идеи за декорация на банята

банятаЗнаете ли, че банята всъщност е помещението в дома, което най-лесно можете да декорирате? Въпреки това, тя обикновено бива пренебрегвана, тъй като вниманието често се насочва основно към всекидневната и спалнята. Може би основната причина за това е заблудата, че една реконструкция на банята би се превърнал в истински хаос и бъркотия. Най-често обаче това се оказва абсолютно невярно, тъй като обикновено новият дизайн не изисква особено сериозни специални познания и умения в областта на ремонтите.

Друга причина за отлагане на новия дизайн е финансовата страна на въпроса – повечето хора смятат, че декорацията задължително означава много похарчени пари. Това обаче също е заблуда – ако изберете подходяща техника и декорация, накрая вероятно ще се окаже, че сте постигнали мечтаната баня почти без пари. Разбира се за по-специализираните дейности (промени по ВиК и електрическата мрежа, монтаж на нови мебели, монтаж на душ-кабина и прочее) ще трябва да се доверите на специалист. Останалата част обаче зависи само и единствено от Вас. Ето и някои идеи за лесна, евтина и ефектна декорация на Вашата баня:


* Покрийте пластмасовите рафтчета.

Освежете стандартните пластмасови рафтове като ги покриете с панели от плат в избран цвят и десен. Освен че ще промените външния вид на целия шкаф, така ще можете да скриете зад панелите ежедневно използваните предмети (продукти за лична хигиена, четки, тоалетни води и прочее).


банята* Проверете осветлението.

Осветлението често бива пренебрегвано, но всъщност то има силно влияние върху цялостната атмосфера на помещението. Монтажът на осветителните тела се извършва от специалист, но разположението им може да бъде избрано от Вас. Най-добре е да изберете модерните напоследък вградени лампи (лунички), които да поставите над тоалетката в банята – освен, че са елегантно скрити, този тип лампи обикновено могат да се въртят, така че да променят посоката на светлината към друга част на помещението. Ако пък искате само да освежите леко интериора без да правите генерални промени, можете само да смените плафона на вече съществуващата лампа – изберете нещо красиво, стилно и цветно.


* Добавете предмети на изкуството.

Красивият предмет на изкуството – дори той да е само красива керамична статуетка, внася силна доза красота и изящество в цялото помещение.


банята* Добавете допълнителни ефектни аксесоари.

Тъй като обикновено банята е с ограничено свободно пространство, опитайте се да се възползвате максимално от задължителните аксесоари в помещението – поставка за четките, сапунерка/ контейнер за течен сапун, закачалки и прочее. Вместо да използвате стандартни предмети, изберете такива, които са едновременно красиви и функционални, за да изпълняват и ролята на декорация. Изберете хавлиени кърпи в различни цветове и ги съхранявайте в красива плетена кошничка. Можете да използвате за украса дори няколко малки сапунчета в различни форми и цветове.


* Сменяйте често завесата за баня.

Повечето хора сменят завесите в банята си твърде рядко - това обаче е голям пропуск за целия дизайн на помещението, тъй като те са един от основните му елементи. На пазара могат да се намерят сравнително евтини завеси с разнообразие от материи, цветове, големина и десени. Ако закупите няколко броя завеси, Вие не само ще можете да променяте моментално дизайна на банята си, но и ще поддържате помещението по-чисто (влагата може да причини натрупване на плесени върху завесите, особено ако те не се почистват редовно).


банята* Завършете декорацията с перфектно пасващи аксесоари.

Когато избирате аксесоарите, те трябва да са последният етап от дизайна, за да можете да ги съобразите с вече изградената цветова схема на помещението. Това означава, че водещи трябва да са цветовете на стените, тавана и пода, фаянсовите плочки и мебелите.


* Поставете растения.

Ако имате достатъчно място в банята, би било добра идея вътре да поставите и жива зеленина (в саксия или във ваза). Растенията не само ще се превърнат в чудесна украса на помещението, но и ще внесат усещането за връзка с природата. За живите растения обаче е важно да осигурите достатъчно светлина (например ги поставете до прозореца), а понеже помещението е влажно, добре е предварително да подберете такива, които обичат влагата. Ако пък считате, че не можете да се грижите за жива зеленина, изберете изкуствени растения от коприна.


* Боядисайте помещението във Вашия любим цвят.

Това е един от най-лесните начини да преобразите банята си, като едновременно с това дава видим ефект. Изберете цветовата палитра на помещението, около която да изградите останалите елементи – избор на цветове за аксесоарите, мебелите и декорацията.


Източник: homeinteriorszone.comНяма коментари


ключови думи
баня, декорация, аксесоари

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg