фирми продукти
представяме
работа
 
Филцова изтривалка за банята

Вижте как можете да си направите сами меко и функционално килимче-изтривалка за банята от филц, което ще предпазва краката Ви от студената настилка през цялата година.

филцова изтривалка баня


Необходими материали:

* филц в различни цветове – тук е използван материал в синьо, екрю и бананово (при възможност и желание можете да си направите сами филцовия материал от стари вълнени дрехи, стига да разполагате с необходимите инструменти)
* голяма игла
* розова вълнена прежда с 3 нишки (5 бр. х 45- 46 см.)

филцова изтривалка баня
Комплект от инструменти за създаване на филц (филцоване) от вълнена материя, както и за безшевно прикрепяне на филцови/ вълнени елементи един към друг.

Забележка: В завършен вид килимчето е с приблизителни размери 55 х 80 см.


Инструкции
:

1. Изрежете от двата цвята филц по 12 кръгчета с диаметър 30-31 см.

2. Подредете върху равна повърхност редица от 6 кръгчета, като редувате двата цвята и ги припокривате едно с друго с около 2 см. Поставете и втора редица с кръгчета, процедирайки по същия начин, а след това и останалите 2 редици. Не забравяйте да редувате цветовете през едно и да припокривате съседните кръгчета с 2 см.

3. Зашийте едно към друго кръгчетата или използвайте специалният инструмент за филцоване, за да ги съедините.

4. Свалете формата по-долу и изрежете от нея 15 звездички от  банановия филц. Поставете ги върху пролуките между отделните кръгчета и ги пришийте там (или отново използвайте инструмента за филцоване).

филцова изтривалка баня

5. Разделете нишките на вълнената прежда и увийте едната от тях под формата на кръгче. Поставете кръгчето в средата на всяка звезда и пришийте с игла или инструмент за филцоване.


Източник: diyideas.com10 февруари 2010 16:48 | отговор
От: comfort
Вероятно можете да го намерите в някой специализиран арт магазин, но по принцип за проекта можете да използвате готова филц - тук сме показали как изглежда инструмента информативно.
10 февруари 2010 15:34 | ?????????
От: Краси
от къде се купува комплекта
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
баня, филц, изтривалка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg