фирми продукти
представяме
работа
 
10 забележителни къщи в пустинята

Пустините по света са символ на безлюдна безкрайност, в която животът тече бавно под парещите лъчи на слънцето. Ако обаче се намесят добри архитекти и инженери (и разбира се, много пари), част от тази пустош може да се превърне в оазис насред камъни, пясък и полудиви растения. Ето няколко такива примера, където луксът си остава лукс, макар и насред пустинния пейзаж.


1. Тази къща принадлежи на двойка от Колорадо, която я използва за своите ваканции. Стъклените плъзгащи се врати на постройката създават усещане за простор и откриват чудесна гледка, като едновременно предпазват интериора от пустинния вятър. Мебелите са подбрани така, че да допълват деликатно дизайна на къщата. Едновременно с това, специално структурираните панели върху тавана и пода дават отлична изолация на постройката.

къщи в пустинята


2. Тази сграда пък се намира върху 11 акра земя в близост до Санта Фе, Ню Мексико, и служи като целогодишно жилище. Нейната нестандартна форма и различна височина на покрива създават чувство за простор. Вътре в двора на къщата зеленината е оставена да расте на свобода, като са подбрани и растения, типични за пустинния пейзаж.

къщи в пустинята


3.  Тази изключително елегантна пустинна къща принадлежи на продуцента Джери Уайнтрауб ("Бандата на Оушън" 1 и 2), който я използва за уикенда и през зимата. Тя е разположена върху цели 930 кв.м насред пустинята на Калифорния. Архитектурата на къщата е удивителна – така например стъклените стени на спалнята могат да се "оттеглят", за да се създаде усещането, че помещението "плува" насред водния басейн отпред. Навсякъде из къщата пък са поставени десетки плазмени телевизори.

къщи в пустинята

къщи в пустинята

къщи в пустинята


4. Множество пустинни растения, сред които пиния и хвойна, обграждат тази пустинна постройка в околността на Санта Фе, Ню Мексико. Собствениците й считат, че къщата е в съвършена хармония с природата около нея, така че границите между тях се размиват. Решетка от стоманени рамки преминава през всекидневната и трапезарията, като по този начин се създава интересна игра между светлина и сянка. Така интериорът се променя непрестанно през различните части на деня.

къщи в пустинята


5. Според архитекта на тази постройка, естествената среда е също толкова важна, колкото и архитектурата й. Къщата се намира в Скотдейл, Аризона, и е построена така, че да се впише в околната среда без да я променя.

къщи в пустинята


6. При влизане в тази пустинна къща в Индиан Уелс, Калифорния, пред посетителите се открива невероятна гледка към вътрешния двор. Архитектурата й е повлияна от азиатския стил, а основните материали при строежа на страхотния белведер в двора са камък и дърво.

къщи в пустинята


7. Тази къща в модерен стил се намира Ранчо Мираж, Калифорния.

къщи в пустинята


8. Тук интериорният дизайнер е създал истинска хасиенда, работейки непрестанно рамо до рамо със собствениците на дома. Тя се намира в пустинята Чиуауа ( Chihuahuan) в западната част на Тексас и се използва като ваканционно жилища. Интериорът включва чифт индийски колони от 18-ти век и няколко ярки мексикански съда за украса.

къщи в пустинята


9. Тази къща се намира в Тусон, Аризона и е построена през 1928 г. В средиземноморски стил. Тя принадлежи на певицата Линда Ронстад, която твърди, че причината за преместването й от Калифорния в Аризона е желанието й да отгледа децата си на място, в което "мръсотията е повече от бетона".

къщи в пустинята


10. Това пустинно имение е разположено в пустинята на Дубай на цели 3250 кв.м. Архитекти и дизайнери са превърнали пустинния пейзаж в един модерен оазис от градини, фонтани, тераси и дворчета.

къщи в пустинята


Източник: architecturaldigest.com6 юли 2009 12:54 | Красотата не се получава случайно.
От: Скептик
За да имаме такива къщи първо трябва да се погрижиме за осигуряване на пустинен пейзаж. Как да станем милионери? Ами първо трябва да станем милиардери, а за крайния резултат грижата е на нашите съпруги>
23 юни 2009 00:46 | qko
От: radi
Iskam i az takava ka6ta nasred pustinqta, ama tova kato gledam e baq milion4eta
1 ]
2 резултата в 1 страница


ключови думи
пустиня, архитектура, пустинни къщи

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg