фирми продукти
представяме
работа
 
"Плетени" подложки за масата

Ако се чудите как бързо, лесно и евтино да добавите към интериора си нови елементи, можете да го направите с помощта на подръчни средства. Ние ще Ви покажем как да си направите сами подложки за масата с различни размери и цветове, само с преплитането на избрано от Вас въже. Така получените декорации могат да се използват и за украса върху стените или по друг избран от Вас начин.

подложки за маса


Необходими материали:

# въже от избран материал, с избрана дебелина и в избран цвят – тук са използвани 4-5 метра от памучно въже с дебелина 1.3 см., за да се направи подложка с диаметър 20-21 см.
# ножици
# голяма игла
# дебел конец

* Преплитането на хлабави възли, нужно за направата на подложките, може да изглежда на пръв поглед трудно, но след няколко опита ще установите, че всъщност схемата е доста лесна. Вижте снимките по-долу, които представят инструкциите стъпка по стъпка.

подложки за маса


Инструкции:

1. Поставете въжето върху равна повърхност, така че по-дългата му страна да Ви бъде от дясната страна.

подложки за маса

2. Оформете клуп откъм по-дългата страна на въжето (отдясно), както е показано на снимката.

подложки за маса

3. Лявата (по-къса) част на въжето вмъкнете под клупа, като го поставите в центъра.

подложки за маса

4. Хванете отново по-късия край на въжето (под клупа) и го издърпайте леко вляво, а след това го прокарайте под по-дългата страна на въжето (вдясно).

подложки за маса

5. Продължете преплитането, прокарвайки левият край на въжето през новополучения клуп (горе). Въжето трябва да преминава първо отгоре, а после отдолу, като накрая се появи над така получените 3 сечения на възела.

подложки за маса

6. Сега започнете да преплитате другия край на въжето – онзи, който е по-дълъг. Прокарайте го наляво, през клупа, следвайки вече получената схема от преплитането на левия край на въжето.

подложки за маса

7. Издърпайте края на въжето през целия път на преплитане, за да оформите последният, четвърти възел. Продължете с преплитането, докато не свърши въжето.

подложки за маса

8. Когато завършите процеса на преплитане на възела и въжето свърши, зашийте на място двата му края, за да не се разплита подложката. Зашийте възела и на още няколко стратегически места, така че той да не се размества или разхлабва.

Забележка: Ако искате да направите по-голяма подложка, дължината на въжето трябва да е по-голяма. Ако ще използвате така получената декорация за подложка на горещи съдове, използвайте въже от естествени материали, тъй като найлонът ще се стопи от горещината.


Източник: designspongeonline.com20 юни 2009 08:56 | Плетени
От: tania
идеята е страхотна!!!
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
подложки за маса, аксесоари за маса, проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg