фирми продукти
представяме
работа
 
Фън Шуй растения за градината

Според философията на фън шуй, растенията представят най-положителните свойства на развиващия се елемент Дърво – единственият измежду петте елемента, в който има живот. Растенията притежават вътрешни ян енергии, които се разпространяват навсякъде около тях. Освен това те представляват баланса между ин и ян в градината – съвкупността от слънчева светлина и сянка, вода и хранителни вещества в почвата.

Китайците считат пролетта, с нейния нов живот и оптимизъм, за един щастлив и преуспяващ период от годината. Затова те превъплъщават радостта си чрез черешовите и сливовите цветове, и символизма, който те носят. Много цветове също символизират щастие и радост, и затова могат да бъдат използвани, за да привличат в градината добра фън шуй енергия. Ето и малка селекция от такива растения – цветя и дървета, които са особено подходящи за Вашата фън шуй градина.


Хризантема

фън шуй растения

Хризантемата, особено ако тя е жълта, е особено почитана от китайската и японската култура. Жълтият цвят се счита за най-благоприятен за цветята, тъй като се асоциира с охолството. Хризантемите могат да се използват с еднакъв успех както в градината, така и в саксия на перваза на прозореца.


Божур

фън шуй растения

В китайската култура божурът се счита за цар на цветята, символизиращо богатството и честта, енергията ян и есенцията на пролетта. Божурът представлява женската красота и макар да съществува в различни цветове, счита се, че червеният божур е особено подходящ за семейства с дъщери, за които търсят партньор.

Ако закупите божур, най-добре е да го засадите в югозападния ъгъл на градината, за да привлечете щастливи взаимоотношения, брак и късмет в любовта у дома. Има и други цветя, приличащи на божура, които могат да се използват като негов заместител – такива са хибискусът, гарденията и бегонията.


Сливов цвят

фън шуй растения

Символ на щастие и дълголетие, цветовете на сливовите дръвчета символизират чистота и прекрасен аромат. Ако е засадено в северната част на градината, сливовото дръвче ще носи още повече благоденствие на градината и дома.


Магнолия

фън шуй растения

Бялата магнолия се счита за символ на чистота, а засаждането на дръвче в градината пред дома се счита за действие, привличащо в дома щастие и доволство. Ако пък дръвчето се засади в  двора зад дома, то символизира скрити богатства и постепенното придобиване на голямо благосъстояние.


Нарцис

фън шуй растения

Китайците вярват, че нарцисът символизира късмета и затова тези цветя се подаряват като пожелание за щастие в празничния ден на Нова година. Ако сте решили да засадите нарциси в градината си обаче, не избирайте сортовете – джудже, защото те не носят същата символика.


Лотос

фън шуй растения

Ако разполагате в градината си с малко езерце, декоративен басейн или фонтанче, лотосът е най-подходящото фън шуй растение за него. Счита се, че той привлича в дома спокойствие и доволство, и символизира нови възможности в живота.


Бамбук

фън шуй растения

Бамбукът е едно от най-почитаните растения в източните култури и особено във фън шуй философията. Счита се, че той има силата да отблъсква лошите енергии и затова може да се постави в дома под формата на вятърни чанове или пък като растение в саксия. Ако поставите растението от лявата страна на дома си (тя символизира Дракона), ще привлечете в него щастие и късмет. Поставено в близост до входа на дома, бамбуковото растение привлича добрата чи енергия.


Бор

фън шуй растения

Боровите дръвчета често се засаждат в близост до кипариси, защото заедно двата вида могат да оцелеят дори в най-тежката зима. Заедно те символизират вечното и непрекъснато приятелство, а боровите дръвчета са символ на преданост във взаимоотношенията.


Източник: rol.vnНяма коментари


ключови думи
фън шуй, градина, растения

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg