фирми продукти
представяме
работа
 
Фън шуй съвети за детската стая

Всеки, който има деца, мечтае те да растат здрави и щастливи, да се учат добре, да успеят да се реализират. Ето някои основни правила, използвани във фън шуй при подредбата на детска стая за постигане на тези цели.

детска стая Леглото на детето трябва да е единично и се нуждае от опората и покровителството на стената. От него трябва да се вижда вратата на стаята, а пространството под леглото е добре да е свободно (без чекмеджета и вещи). Не трябва да има надвиснали шкафове и рафтчета, особено над главата на спящия човек.

Леглото трябва да е ориентирано в една от благоприятните посоки на детето. Според Фън шуй всеки от нас има четири благоприятни посоки и четири неблагоприятни. Те се определят от годината на раждане и пола на човека. Леглото не бива да се поставя под най-ниската част на наклонен таван; то трябва да е максимално защитено от възможни негативни въздействия.

Предвид факта, че децата растат бързо е добре основните мебели в детската стая да са достатъчно големи и не с твърде детски цветове. Това ще ви позоли да ги ползвате по-дълго време и да спестите преобзавеждането на детската стая на всеки две-три години.

Добре е да се избягват леглата на два етажа, въпреки че спестяват място. Слагайки едното дете да спи по-нависоко, ние подсъзнателно го поставяме в същото положение – по-високо от другото. Освен това детето, което спи отгоре, може да се опитва да властва, а това отдолу ще е в подчинена позиция. Затова намерете възможност да поставите две отделни легла, особено ако децата ви се карат често.

За предпочитане е мебелите в детската да са светли и с меки, закръглени форми. Всичко тежко, тъмно и огромно потиска енергията на подрастващото дете. В зависимост от темперамента на нашите деца, може да им потрябва различен баланс на Ин-Ян енергиите. Ако детето е бавно, вяло и разсеяно, може да му помогнете като поставите в стаята му ярки, контрастни неща (например цветни фризове на тапетите, предмети с по-резки, насечени шарки). Обратното, в стаята на активни, бързи деца трябва да преобладават спокойните, едноцветни стени и предмети. Ако децата са много агресивни, то следва да се провери обстановката от тази гледна точка. Ярко оцветените стени може да се сменят с по-спокойни тонове, да се махнат символите на агресия като плакати с хищни животни, играчките-чудовища да се приберат в шкафа за през нощта.

детска стая Добре е да се избират такива цветове, шарки и картини, които радват детето и му дават усещане за спокойствие и радост. При подбора на цветове се препоръчва използването на номерология, китайска или западна астрология. Огледалата е добре да се избягват, особено ако отразяват леглото.

Идеалното положение на бюрото е: с гръб към стена, с рамо към прозореца така, че светлината да идва от ляво, ако детето пише с дясната ръка; възможност за контрол над цялата стая; ориентация в лично благоприятно направление. Оптималното разположение на ученическото бюрото често е нелека задача поради ограниченото пространство. И все пак детето не трябва да се поставя с гръб към вратата и пред прозорец с изглед към оживена улица. Децата, чийто поглед може да се отплесне към улицата, докато учат, са склонни към мечтателност, разсеяност и това снижава успеха им в училище. А седейки с гръб към вратата, детето може да бъде стреснато от влизащ човек и подсъзнателно се чувства напрегнато. Добре е “да контролира вратата”, т.е. с периферното зрение и с възможно минимално завъртане на главата да вижда кой влиза. Ако неудачното положение с гръб към вратата все пак не може да се избегне, на помощ идва мелодично звънче. Окачва се на вратата и звукът му известява за влизане в стаята.

Поставянето на телевизор и компютър в детската стая е нежелателно, тъй като те влошават енергетиката на стаята. Но тъй като почти не може да се избегне, това което може да се направи е: да предложим на детето да избере едно от двете устройствата – телевизор или компютър; да ограничите компютърните игри до 1-2 часа на ден; 2 часа преди лягане компютърът да се изключва. Вече има създадени ефективни защити не само от електромагнитното, но и от психотронното въздействие на компютрите. Добре е да използваме такава защита.

Важно е и какво има в паметта на компютъра: не са желателни игри със сцени на насилие. И обратното, икони, мандали, молитви, намиращи се в паметта на компютъра, използвани в мултимедийната среда, в screen saver и т.н., го настройват на връзка с висшите енергии, на тяхната поддръжка и благоприятно влияние на фън шуй на дома. Добре е и използването на картини от природата за screen saver.

Най-добрата украса за детската стая са нещата, изработени или нарисувани от нашите деца, както и отличия и награди, спечелени от тях. Ако искаме да внесем промени в стаята на децата си, добре е да ги включим в процеса. Те обикновено участват с удоволствие. Децата са по-чувствителни към енергийния поток и често преценят по-добре от родителите.

Автор: инж. Елза Панайотова - ФЪН ШУЙ експерт7 март 2010 13:43 | отговор
От: comfort.bg
Здравейте, Светла. Координатите на г-жа Панайотова можете да откриете в интернет.
7 март 2010 10:00 | детска стая
От: светла
пререждам детската стая, в нея спим двете със сестра ми / моите посоки са з/сз, а на сестра ми сз/з / леглата са разположени под формата на буквата "Г" ю/з, бюро няма, има равтове над леглата и отсреща гардероб.напоследък сестра ми е доста агресивна, всъщност от доста време. може ли инж. Е.Панайотова да ми помогне малко с правилната подредба на стаята?
1 ]
2 резултата в 1 страница

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg