фирми продукти
представяме
работа
 
Фън шуй: Санитарен възел срещу входната врата на дома

антреВъв фън шуй има смешна ситуация с положението на санитарните възли. Санитарен възел до входната врата или срещу входната врата, санитарен възел в центъра на дома или до спалнята, детската, санитарен възел в сектор "Богатство" … – всичко това се смята за неблагоприятно. И излиза, че почти никъде не може да бъде. Но съвременните санитарни възли могат да бъдат много красиви, удобни и чисти. Положението не е толкова страшно. Важно е обаче да се затваря капакът на тоалетната чиния, да се поддържа чистота и да няма течове.

Един от често задаваните въпроси е какво да правим, ако срещу входната врата на дома ни се намира вратата на санитарния възел. И тъй като в класическия фън шуй няма препоръки какво се прави в този случай, предлагаме на вниманието Ви няколко решения, появили се от практиката.

Ако вратата на санитарния възел е достатъчно далече от входната врата, това разположение най-вероятно не създава проблеми. Ако е близо обаче, например на разстояние 2-4 м, тогава е добре да се направят корекции. Целта на тези корекциите е следната: благотворната енергия Ци, която влиза от входната врата, трябва да обиколи дома, а не от входната врата да се насочи направо към вратата на санитарния възел. Ето какво може да се направят в случая:

* Вратата на санитарния възел може да се направи "невидима", т.е. цветът й да е като цвета на околните стени.

* На стените в антрето може да се сложат красиви по-ярки картини, които привличат вниманието към себе си и съответно разсейват потока енергия да не се насочва към вратата на санитарния възел.

антре* На вратата на санитарния възел откъм коридора е добре да се постави малко кръгло огледалце. Не може да се постави голямо огледало в цял ръст, защото то би върнало целия поток енергия Ци обратно през входната врата, а това би обезточило енергийно дома.

* На снимката най-горе е показано решение на такава ситуация, като са използвани и трите метода. Е, картината не е картина, а детска рисунка, но пък е ярка и весела.

* Вариантите на решения са много. Например, между двете врати може да се сложи шлифован кристал, стига да е удобно и кристалът да не седи странно на интериора.

* Има много красиви фототапети за врата - като картини. Трябва да се залепи откъм коридора и да покрива цялата врата на санитарния възел. Така, като влизате от входната врата, ще виждате прекрасна картина.

Проявете творчество и направете това, което ви допада най-много, ако имате такова разположение в дома си.

Автор: инж. Елза Панайотова - Фън Шуй експертНяма коментари


ключови думи
фън шуй, санитарен възел, входна врата

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg