фирми продукти
представяме
работа
 
Дизайн в картинки: 14 свежи трапезарии

Вижте няколко свежи, красиви и интересни интериора за трапезарията, които ще Ви вдъхновят. Независимо от вида и размерите на Вашата собствена трапезария, тези интериори могат да Ви дадат идея за цялостно обзавеждане или за отделни елементи от помещението.


1. Удобно и семпло

трапезарии

Тази визуално обособена в средата на помещението трапезария изпъква деликатно на фона на този иначе неутрален интериор – мекият зелен нюанс на кадифената тапицерия върху столовете за хранене внася в интериора цвят и интерес, без да контрастира остро с останалите елементи. Квадратното килимче от сизал обединява мебелите визуално – тук важи правилото, че ако килимът е достатъчно голям, няма значение дали неговата форма отговаря на формата на масата за хранене.


2. Уютна атмосфера

трапезарии

Тази малка ниша за хранене е перфектна за семейство от двама или трима човека. Тъмният  шоколадов цвят на кожената тапицерия върху канапето се съчетава чудесно с мебелите от тъмна дървесина, а цялостната цветна палитра създава усещане за уют и топлина. Стените пък са решени в пастелно зелено, за да се създаде неутрален фон за мебелите.


3. Дефинирано пространство

трапезарии

Пространството за хранене е дефинирано посредством кокетното правоъгълно килимче в пастелно син цвят. От друга страна тъмната дървесина на мебелите за хранене се съчетават чудесно с акцентната стена в графитено, а синият цвят на килимчето допълнително подчертава красотата на тъмните нюанси. Кътчето за хранене е локализирано близо до вградената до прозореца пейка, давайки възможност за преустройство на местата за сядане.


4. Модерно и семпло

трапезарии

Класическата комбинация между черно и бяло никога няма да Ви подведе. Тук тя внася усещане за елегантност в интериора, а минималистичният дизайн създава един семпъл външен вид. Тази трапезария е едновременно място за хранене и място за събиране и разговори с близки и приятели.


5. Натурална чистота

трапезарии

Комбинацията между семплите дървени мебели с няколко нестандартни плетени стола  създава усещане за небрежност и безгрижие. Подовата настилка е решена в интересен и нестандартен десен, затова този интериор не се нуждае от килими.


6. Цветно и уютно

трапезарии

Тази трапезария съчетава няколко класически елемента на провинциалния интериор – овално плетено килимче за пода, боядисани в наситени цветове столчета за хранене, дълга правоъгълна масичка и огромен шкаф. Шкафът е разделен на множество рафтчета, върху които са подредени на показ съдове и картини в ярки цветове.


7. Свежест в ярки цветове

трапезарии

Интериорът е базиран на съчетанието между свежи нюанси, съчетани помежду си по един приятен за окото и ненатрапчив начин. Подовата настилка от ламиниран паркет е достатъчно красива, за да има нужда от поставянето на килимчета. Стените са решени в нежен, почти прозрачен син нюанс, с прозорците са декорирани с няколко семпли римски щори.


8. Пейка за хранене

трапезарии

Пейката за хранене, тапицирана в неутрален десен, се съчетава чудесно с останалите мебели в помещението, като същевременно е изключително функционална. Стените в нежно син нюанс и двете големи, но ненатрапчиви картини върху тях деликатно допълват дизайна. Така полученият интериор е въздушен, но и същевременно уютен.


9. Интериор, вдъхновен от Азия

трапезарии

Широките вертикални райета върху стените, решени в ярки нюанси, внасят цвят и интерес в този иначе семпъл интериор. Завесите върху прозорците, столовете за хранене, дори голата подова настилка от дърво – всички тези елементи са подбрани така, че да не контрастират неприятно на фона на стените. Декорацията носи атмосферата на Азия, без обаче да пречи на модерното излъчване на трапезарията.


10. Микс от ярки цветове

трапезарии

Този изключително слънчев и цветен интериор съчетава няколко ярки нюанса с искрящо бяло, за да се създаде приятен за окото контраст. Мебелите са семпли, но елегантни, а килимчето обособява визуално пространството около тях. Близо до масата и столовете за хранене има малка вградена под прозореца пейка, която също може да се включи в къта за хранене.


11. Традиционна елегантност

трапезарии

Масивната и кръгла маса за хранене от лакирана тъмна дървесина е елегантна алтернатива на големите правоъгълни или овални мебели за хранене. Масата е допълнена от четири елегантни стола с тъмна тапицерия, както и от нестандартен луксозен полилей. Цялото това пространство е обединено визуално от тежък персийски килим.


12. Слънчев интериор

трапезарии

Тази слънчева, небрежна и същевременно елегантна трапезария е чудесно място за  късна закуска или неофициален обяд. В интериора са съчетани светли пастелни нюанси на жълтото, синьото и сивото, всички те обединени от искрящо бяло.


13. Нестандартно съчетание

трапезарии

В този интериор са съчетани няколко различни стила, така че да се получи един нестандартен и все пак приятен за окото дизайн. Интерес. Тук модерното се припокрива с традиционното, а неутралните цветове създават фон за ярките нюанси на стените и аксесоарите.


14. Трапезария в цитрусово

трапезарии

Една изключително свежа и ярка трапезария, създаваща усещане за радост и безгрижие. В интериора преобладават портокаловото и цитрусово жълтото, съчетани с искрящо бяло. Дори щорите върху прозореца са подбрани така, че да се различават от стандартната декорация – едно красиво допълнение към тази ярка цитрусова трапезария.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
трапезарии, интериор, цветове

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg