фирми продукти
представяме
работа
 
Абажур от... саксия

Ето един проект за всички, които обичат да експериментират с функционалността на аксесоарите у дома и да я променят по свой собствен вкус. С негова помощ ще можете да превърнете обикновената саксия за цветя в елегантен абажур за интериора. В конкретния проект е използвана саксия от специален материал, заместващ пластмасата, направен от растителни влакна и естествени свързващи елементи на основата на скорбяла, които са пресовани посредством топлина и налягане.

абажур от саксия


Необходими материали:

# саксия за цветя от лек материал (например пластмаса, стъкло или тънка керамика), издръжлива на високи температури (заради близостта до нагрятата крушка)
# електрически кабел
# фасунга за електрическа крушка
# електрическа крушка
# кукичка (за монтаж н акабела върху тавана)

абажур от саксия


Инструкции:

1. Пробийте малка дупка в центъра на дъното на саксията – тя трябва да е с големина колкото през нея да премине кабелът.

2. Прекарайте кабела през отвора и разделете двете жички, така че да разполагате с достатъчно междина, за да направите специален електричарски възел. Възелът ще предпази от разхлабване на жичките и ще държи фасунгата и крушката на мястото им във вътрешността на абажура.

абажур от саксия


абажур от саксия
абажур от саксия

3. Едната от жичките е гладка ("гореща"), а другата е релефна ("неутрална"). Увийте гладката жичка около златистия винт върху фасунгата и притегнете с отвертка. Увийте релефната жичка около сребристия винт и притегнете и него.

Забележка
: Ако не разбирате от електричество и електрически системи, най-добре е да извикате за тази част специалист. Той може да Ви посъветва и дали материалът на избраната саксия е опасен за употреба като абажур.

абажур от саксия
абажур от саксия

4. Внимателно свалете надолу по кабела саксията (така че да застане над фасунгата и крушката). Сега можете да закачите така получената лампа по желан от Вас начин (върху тавана или пък върху поставка на стената), на желаното място.

абажур от саксия


Източник: designspongeonline.com17 октомври 2010 13:07 | originalno
От: ton6ia
mn originalna ideq dano uspeq da namerq su6tata saksiq izglejda mn stilno blagodarq za ideqta
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
абажур, саксия, лампа

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg