фирми продукти
представяме
работа
 
Декоративни кухненски щори "Патладжан"

Освежете кухнята си с този "вкусен" и забавен проект – неговият нестандартен и ярък десен ще превърне и най-скучната кухня в истински оазис на кулинарията. За целта Ви е необходима обикновена римска щора (с размерите на кухненския Ви прозорец), малко боя за тъкани и подходящ шаблон.

декорация с патладжан


Необходими материали:

* Хартия
* Плоскост за направа на шаблони (обикновено се правят от ацетат)
* Маркер
* Ножици
* Кръгла четка за шаблони
* Акрилна боя


Инструкции:

1. Очертайте от готова картинка или нарисувайте на ръка избрания десен – патладжан или друг плод/ зеленчук. Контурите очертавайте върху парче плоскост за шаблони (може и прозрачен пластмасов лист). Изрежете вътрешността на фигурата, за да създадете шаблона (вижте два проекта с шаблон тук и тук). В конкретния случай с фигурката на патладжана, трябва да направите 2 отделни шаблона за тялото на зеленчука и за дръжката му, тъй като тези елементи ще са в различни цветове.

декорация с патладжан

2. Застопорете готовия шаблон към избраното място върху щората с помощта на малко самозалепваща се лента или тиксо. Използвайте кръглата четка, за да нанесете лилавата боя в отвора на шаблона – така ще създадете основното тяло на патладжана. Работете с кръгли движения, придвижвайки се отвън-навътре. Ако не можете да откриете желания от Вас пурпурен нюанс, можете да смесите в определена пропорция синя и червена боя. За да улесните работата си, най-добре е да направите всички елементи в лилаво наведнъж, разполагайки ги на желаното разстояние един от друг – не забравяйте, че по-късно ще правите и зелени стебла на патладжаните, затова предвидете място и за тях над основните елементи.

декорация с патладжан

3. Докато основата е все още влажна, създайте светлосенки върху патладжана с помощта на малко количество боя в по-светъл лилав нюанс (нанесете светлосенки върху всички направени основи в лилаво, върху цялата щора). За целта използвайте същата четка и същите движения при нанасяне.

декорация с патладжан

4. Когато основата изсъхне, залепете над нея шаблона за стеблото, като леко припокриете двата елемента. Повторете процедурата за нанасяне на боята, но този път използвайте боя в зелен цвят. Повторете процедурата и при останалите фигурки на патладжан, за да завършите декорацията на цялата щора. При желание направете и трети шаблон, с чиято помощ на направите по едно синьо кръгче между всеки два патладжана (виж изображението най-горе).

декорация с патладжан


Източник: diyideas.comНяма коментари


ключови думи
декоративни щори, декорация, кухня

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg