фирми продукти
представяме
работа
 
Цветна градинка върху оградата

Ако разполагате с малка градинка или дворче, в което пространството е ограничено, трябва да използвате всяко възможно място в него максимално. Ето един начин да го направите – закачете няколко саксии с цветя върху оградата. Освен всичко останало, по този начин можете да скриете част от самата ограда, която не сте имали възможността да пребоядисате или Ви се струва недостатъчно представителна. Когато пък дойде зимата, внесете саксиите вътре в дома, така че напролет ще бъдете готови със свежа зеленина за дворчето.

ограда със саксии


От какво имате нужда:

* няколко обикновени керамични саксии за цветя
* самозалепваща се лента (за облепване на саксиите при нанасяне на различните цветове боя)
* спрей боя за керамика (тук са използвани 3 цвята)
* пластмасови или метални кукички за саксии (натиснете тук, за да видите един чуждестранен сайт с подобни продукти)
* винтове за дърво
* мерителна рулетка
* молив
* дрелка


Изходна позиция

ограда със саксии

Покритата със зеленина ограда може да не се забелязва от пръв поглед, но при приближаване  нейната изхабеност и невзрачност дразни погледа. Освен пребоядисването на оградата и засаждането на зелени увивни растения, декорацията с разноцветни саксии е едно добро  решение на проблема.


Повече цвят

ограда със саксии

Малко боя в свежи цветове е в състояние да превърне и най-невзрачната керамична саксия в достоен градински аксесоар. Избраните саксии се пребоядисвам с цветове по желание – горната част може да е в различен цвят, за да се постигне по-интересен ефект. Нанесете боята според инструкциите на опаковката и изчакайте да изсъхне за указаното време.


Монтаж на пособията за закачане

ограда със саксии

Използвайте мерителната рулетка и молива, за да измерите и отбележите местата, на които искате да поставите саксиите. С помощта на дрелката и винтовете за дърво монтирайте всяка кукичка на мястото й.


Поставете саксиите

ограда със саксии

Окачете всяка саксия на монтираните кукички, следвайки инструкциите на производителя. Различните пособия за окачване имат различна техника за закачане и задържане на саксиите, затова изберете онзи вид, който би Ви бил най-удобен. В краен случай можете да монтирате вместо кукички някои от  другите приспособления за поставяне на саксии върху стената (например метални поставки с обръчи).


Цветя и подправки

ограда със саксии

Засадете желаните от Вас растения – цветя или пък подправки. Не забравяйте да поливате растенията редовно и да им добавяте тор, за да се радвате на цветуща мини градинка.


Източник: diyideas.com20 юли 2010 08:13 | саксийки за цветя
От: ivanova
Сега се сетих и за друг начин:да се направи шаблон , да се изреже със ножче и със спрей да се наложи на саксийката: например, цвете! и тогава да се доукраси със счуканите от плажа мидички и в комбинация счукани играчки от елхата!!! УСПЕХ на хората , които обичат цветята , а това означава , че са щастливи хора!!!!
20 юли 2010 08:04 | цветя
От: ivanova
за украсяване на саксийките може да се използват натрушени мидички от морето например: и счукани играчки от коледни играчки, залепени със някакво лепило!!!
20 юли 2010 07:58 | цветя
От: ivanova
мен ме кефи това което показвате!!! браво!!!
29 май 2009 13:54 | krasivo!
От: renkata-benkata
много ме кефи тази идея
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
ограда, саксии, градина

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg