фирми продукти
представяме
работа
 
Идеи за интериора: "Патина" за стената

За да създадете бързо и лесно ефекта на мазилка с патина върху стените,  можете да  използвате този лесен за изпълнение проект. Той се базира на нанасянето на два различни цвята гланц върху базов слой боя, като се използват няколко различни вида четки за оформяне на крайния ефект. Описаната техника работи най-добре при съчетаване на два различни нюанса на един и същ цвят (обикновено по-светъл и по-тъмен нюанс), но може да се приложи и при различни един от друг цветове.

патина върху стената

Когато избирате цвят, можете да изпробвате следната тактика – изберете основния цвят от палитрата (за първия цвят гланц), след което вземете нюанса, който е с един тон по-светъл (за базисния слой) и  нюанса, който е с един тон по-тъмен (за втория цвят гланц). За да сте сигурни в крайния резултат, винаги тествайте предварително техниката и цветовете върху дъска, боядисана в базовия цвят.


Необходими материали:

* боя за базисния слой (в избран цвят)
* безцветен гланц
* два нюанса цветен гланц

патина върху стената


Техника на нанасяне

Тайната на декоративните техники обикновено е гланцът – полупрозрачен слой с лек цвят, който се нанася върху вече боядисаната стена.


1. Подготовка на стената

• Боядисайте стената в базовия цвят. Оставете да изсъхне.
• Когато нанасяте отгоре гланца, работете на малки сектори (около 1.5 м х 1.5 м), за да сте сигурни, че стената няма да изсъхне, докато оформяте ефекта.
• Използвайте парче тензух, за да разнесете пласт безцветен гланц, така че повърхността да може да се обработва по-дълго време.

патина върху стената


2. Нанасяне на първия цвят

Нанесете върху стената първия нюанс цветен гланц, като използвате облата четка. Докато нанасяте гланца, извършвайте къси и бързи движения с китката на ръката си – така ще създадете произволни и несиметрични X-образни шарки.

патина върху стената


3. Нанасяне на втория цвят

Запълнете празните места върху стената с втория цвят гланц, като използвате същата техника на нанасяне.

патина върху стената


4. Смесване на линиите

Използвайте продълговатата четка, за да разнесете с потупващи движения гланцовия слой. Започнете от единия край на стената и се придвижвайте бавно и методично по цялата дължина на сектора, който обработвате.

патина върху стената


5. Попиване на излишъка от гланц

• Смачкайте парче тензух, за да оформите топка – с нея попийте внимателно излишъка от гланц върху стената, като извършвате леки кръгови движения.
• Когато тензухът се напои, разгънете топката и я смачкайте отново. Когато цялата повърхност е напоена с гланц, сменете с друго парче.

патина върху стената


6. Омекотяване на цветовете

• Вземете суха фина четка и започнете да извършвате с нея леки заглаждащи движения върху повърхността на стената, за да омекотите всички остри линии.
• Правете с четката широки хоризонтални осморки, за да смесите цветовете помежду им.

патина върху стената


Източник: thisoldhouse.com23 май 2009 12:15 | izglejda lesno no igrata e dosta golqma i nee bash taka
От: gotin78
na snimki e lesno no nee bash taka kakto e pokazano,efekti mogat da se napravqt sqkakvi az samiq se zanimavam s boq i dekorativni vtreshn,i avangardn,venecianski mazilki ,vajen e materqla ili boqta kakva e i s kakvo se pravi
1 ]
1 резултат в 1 страница


ключови думи
декорация, декоративна техника, стенна декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg