фирми продукти
представяме
работа
 
Евтина и красива закачалка за стената

С настъпването на топлите месеци ни се иска да подновим интериора си с по-светли цветове и свежи десени. Ето един начин да го направите – с помощта на този проект можете да си направите сами свежа закачалка за антрето, коридора или дрешника, която ще Ви зарежда с настроение всеки път, когато минете покрай нея.

закачалка с декорация


Необходими материали:

◊ декоративна хартия (може и гланцирана) в избраните цветове и десени
◊ кукички за закачалка – може да използвате стари такива или да закупите няколко нови; можете да съчетаете няколко различни вида или пък да използвате няколко еднакви кукички
◊ винтове
◊ дървена дъска с желаните размери (за основа на закачалката) – при желание можете да използвате и готова стара закачалка от дърво, като я освежите с облицовка от хартия; можете да използвате и готов дървен рафт за шкаф
◊ спрей-лепило
◊ ножици
◊ линийка и молив
◊ дрелка


Инструкции:

1. Поставете избраната декоративна хартия с лицевата страна надолу върху чиста и равна повърхност. Почистете дъската добре, изравнете повърхността й с шкурка и избършете с влажна кърпа. След като дървесината изсъхне добре, напръскайте предната част на дъската с тънък слой лепило.

2. Обърнете дъската с лицевата страна надолу и я позиционирайте върху гърба на хартията. Напръскайте страничните части и гърба на дъската с лепило, след което внимателно увийте и тях с хартията, сякаш увивате подарък. Издърпайте леко хартиения лист, така че той да прилепне плътно по повърхността на дъската.

3. Така обвита в красива разноцветна хартия, дървената дъска е превърната в красива основа за закачалката. Сега можете да обработите цялата дъска с лепило за декупаж, за да направите повърхността по-устойчива на замърсяване и повреждане.

4. Изберете разположението на кукичките, както и тяхната подредба (ако сте избрали няколко различни вида). Когато решите това, използвайте линийката и молива, за да отбележите местоположението им.

закачалка с декорация

5. Използвайте дрелката, за да пробиете няколко малки дупки за кукичките на местата, които сте отбелязали. Завинтете всяка кукичка на мястото й  - ако тя е с винт монтажът е много по-лесен, ако обаче не е, използвайте отвертка, за да завинтите необходимия брой винтчета в пригодените за целта отвори върху кукичката. Ако искате да прикриете винтовете, използвайте малка четка и боя в съответния цвят, за да ги боядисате. Оставете боята да изсъхне.

6. Измерете по 2-3 см. от всеки ъгъл на дъската и пробийте по една малка дупка през цялата дебелина на дървесината – тези отвори са за пироните или винтовете, с които ще монтирате  закачалката за стената/ вратата.

7. Използвайте нивелир, за да определите местата за закачане и монтирайте закачалката за желаното място, като прокарате пироните/ винтовете през предварително направените отвори.


Източник: designspongeonline.comНяма коментари


ключови думи
закачалка, декоративна хартия, проект

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg