фирми продукти
представяме
работа
 
12 креативни облицовки с плочки

Вижте няколко интересни дизайнерски решения за стенни облицовки с плочки от различни материали. При някои от тях е използван традиционен дизайн, а други отразяват новите тенденции при облицовките. Те представляват интересна смесица между форми, размери, текстури и цветове.


1. Традиция и блясък

облицовка

Този тип керамични плочки с размери 7 х 15 см. И гланцова повърхност са често използвани при декорация на метростанциите в Ню Йорк. Те са подредени в стил „тухлена стена“ и са особено разпространени в домовете в началото на 20-ти век. Това придава на този дизайн особен старомоден блясък, който го прави особено подходящ за интериор в ретро стил.


2. Контраст на цветовете

облицовка

Светлият циментов разтвор създава приятен за окото фон на кръглите парчета гланцирана керамика, за да се получи ненатрапчив контраст. Керамичните парченца са с различни размери и са разположени несиметрично. Те всички са с нюанси на зеленото и зелено-кафявото – цветове, които изпъкват на фона в кремаво.


3. Зигзаг

облицовка

Зигзагообразната шарка е често използван похват при подреждането на облицовката. Тук обаче този способ е трансформиран в нещо далеч по-интересно – използвани са неголеми плочки от непрозрачно стъкло в няколко различни допълващи се нюанса. Така те създават интересен фон зад кухненската мивка, който е интересен, но едновременно с това ненатрапчив.


4. Акценти на показ

облицовка   облицовка

Декоративните релефни плочки са интересен начин да се създаде нестандартен облицовка върху стените. В тези случаи могат да се използват еднакви плочки, които да се поставят сред останалите в симетричен дизайн или пък те да се разположат несиметрично, за да се създаде  нестандартен ефект. Ако пък целта е дизайнът да е по-скоро приглушен, само със едва загатнат акцент, може да се използва само по една релефна плочка на голяма площ.


5. На гребена на вълната

облицовка

Фаянсовите плочки са особено подходящ избор за банята заради своята водоустойчивост.  Тук обаче, наред с основната облицовка от фаянс, са използвани и малки парченца от декоративно цветно стъкло. С тяхна помощ е създаден интересен десен във формата на морски вълни, който е красив, но същевременно и деликатен.


6. Природна красота

облицовка

Естественият камък – гранит, мрамор, шисти, са особено подходящ материал за облицовъчни плочки заради издръжливостта и красотата си. Ако пък се подбере материал с разнообразна текстура и цветове, крайният резултат е много ефектен и нестандартен.


7. Модерно чудо

облицовка

Металните плочки са новост в интериорния дизайн, но вероятно в бъдеще ще набират популярност. Те се изработват основно от неръждаема стомана, мед или пък месинг, и обикновено се правят със същата дебелина като керамичните плочки. Те са чудесно решение за кухнята, тъй като се съчетават чудесно с модерните плотове и кухненски приспособления от неръждаема стомана.


8. Изкуство върху стената

облицовка

Мозайката, направена от квадратни керамични парченца дава свобода при съчетанието на цветовете. Малките размери на парченцата позволяват облицовката на повърхности с различна форма – обли, ъгловати, несиметрични и прочее.


9. Цветни блокчета

облицовка

Ето една идея, подобна на предишната – тук обаче разноцветните мозаечни парченца са оформени в по-големи блокове и са съчетани с едноцветни квадратчета.


10. Класическо съчетание

облицовка

Класическият начин да се освежи фонът в кухнята е да се съчетаят 2 цвята фаянсови плочки. Вместо обаче да се разположат симетрично, плочките в контрастен цвят са „разпръснати“ или са подредени в някаква по-разчупена комбинация.


11. Декорация

облицовка

Керамичните плочки за обшивка се използват за акцент между стандартните фаянсови плочки, така че да играят ролята на фокусна точка и да привличат погледа. По своята същност те напомнят релефните плочки, тъй като се използват пестеливо – само за акцент.


12. Цветна обшивка

облицовка

Вместо готови плочки за обшивка, за тази цел може да се използват парченца от стандартни цветни плочки. Оформени в интересен дизайн, те играят същата роля – на дискретен акцент и фокусна точка.


Източник: bhg.comНяма коментари


ключови думи
плочки, стенни облицовки, интериор

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg