фирми продукти
представяме
работа
 
Красиви дървени поставки за свещи

Добавете към дома си един интересен и лесен за направа аксесоар – дървени свещници, направени от парчета дървесен пън. Тази декорация е едновременно красива и функционална, тъй като освен да държи свещите, тя внася в интериора топлина, уют и акцент от природата. Вие трябва да изберете само диаметъра на пънчето, което ще използвате и размера на свещите, които ще използвате.

поставкаНеобходими материали:
* Дървено пънче със сравнително правилна цилиндрична форма (можете да използвате някое от дърветата, които сте закупили за отопление на дома си)
* Обикновени парафинови свещи
* Дрелка
* Алуминиево фолио
* Менгеме (скоби) и инструмент за рязане (можете да поръчате на специалист да нареже предварително дисковете)


Инструкции
:

1. Изберете пънчето, от което да изрежете кръгчетата с избрана от вас дебелина. - потърсете места по него, които са без възелчета или нарушения на целостта на кората.

2. Поставете пънчето на менгеме и изрежете няколко диска с желаната дебелина – тя трябва да е поне 2 см., за да не се клатят свещите, поставени върху парчето дърво. Ако нямате необходимите инструменти и умения, дайте пънчето на дърводелец, за да го нареже вместо Вас.

3. Поставете готовите дървени дискове с желаната страна нагоре върху работна повърхност.  Изберете размера на бургията, която ще използвате, така че да получите дупка с подходящ за свещта диаметър. Захванете диска със скоби или менгеме, за да не се мести, докато правите дупката.

4. Пробийте на желаното място дупка с желания диаметър, на дълбочина 1.5- 2 см.

5. Извадете диска от скобите/ менгемето и го почистете от праха.

6. Облицовайте дупката за свещта с алуминиево фолио, за да избегнете запалване. Ако искате, можете да обработите допълнително повърхността на дървения диск със специален препарат за дървесина, който прави дървото по-устойчиво на огън. Въпреки всички тези мерки обаче, никога не оставяйте свещите запалени без надзор, особено ако в помещението има деца или домашни животни, тъй като винаги има риск от възникване на пожар.

Съвет: До така получената декоративна поставка можете да поставите и няколко по-малки дървени диска за украса (такива без дупка за свещта) – така ще създадете своеобразна тематична декорация за масата.


Източник: readymade.comНяма коментари


ключови думи
аксесоар, свещник, дървен поставка

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg