фирми продукти
представяме
работа
 
Преди & След: 9 страхотни кухни

Вижте няколко подбрани трансформации, направени от специалистите по вътрешен дизайн – промени, които превръщат скучните и неоформени интериори в нещо коренно различно. Убедете се сами в силата на интериорния дизайн и правилно подбраните елементи.


табТази кухня се намира в Остин, Тексас и е част от дом с модерен дизайн, изграден сред традиционна  среда. Модерният му облик обаче е създаден така, че да не контрастира неприятно на заобикалящата среда, а да се вписва деликатно в нея. Кухнята е изградена основно на базата на дърво и стеатит (сапунен камък) за плотовете и кухненските острови, както и неръждаема стомана за кухненските уреди. Така интериорът е обновен и модернизиран. Оригиналната подова настилка от твърда дървесина обаче е запазена, тъй като е била в добро състояние. Старите прозорци са заменени с нови, които внасят в кухнята много повече светлина отвън.

кухни


табЦелта на тази трансформация е кухнята да бъде модернизирана, като едновременно с това да бъде  запазена нейната основан архитектура. При промяната кухнята е разширена чрез разместване на елементите в нея, подовата настилка е сменена с мозайка, а кухненските плотове са обновени с орехова дървесина, гранит и неръждаема стомана.

кухни


табТази кухня е разположена в къща, построена през 80-те години, а целта на трансформацията е интериорът да бъде обновен и модернизиран. Архитектурата  на помещението е запазена, но е трансформирана чрез естествени материали – дървесина, неръждаема стомана и естествен камък. Допълнително е внесен отделен кът за хранене с малка кръгла маса и няколко стола. Освен това са добавени няколко красиви аксесоара, които подчертават усещането за уют в помещението.

кухни


табТази компактна и спретната кухня се намира в нюйоркски апартамент и е трансформирана по един много модерен, но същевременно деликатен начин. Старата винилова облицовка е заменена с мраморни плочки, а кухненските шкафове са сменени с нови. Кухненското островче е почти изцяло запазено – сменена е само облицовката му и са добавени няколко бар стола.

кухни


табКухнята в този огромен апартамент, намиращ се във Флорида, трябва да бъде изградена почти от нулата. Дизайнерите са поставили акцент върху светлината, така че помещението да бъде добре осветено с няколко различни източника. Целта е новата кухня да хармонизира със съседните помещения – антре и всекидневна. Кухненските шкафове и островчето в средата на помещението са решени в светла яворова дървесина, с добавка от модерни плотове от черен гранит.

кухни


табПреди трансформацията тази кухня, разположена в неголям апартамент, изглежда твърде скучна и тясна.  Новият дизайн се базира на промяна в архитектурата на помещението, както и на светлите цветове, които разширяват визуално пространството.

кухни


табТази кухня се намира в апартамент, строен в началото на 20-ти век и е имал очевидна нужда от пълна промяна на интериора. При трансформацията е запазен  духа на миналия век, като едновременно с това са внесени множество модерни елементи, деликатно вградени в общия дизайн. Освен това е направена основна промяна в архитектурата на помещението – един от прозорците е закрит, а самата кухня е частично отделена от намиращата се в съседство всекидневна.

кухни


табТази кокетна кухня се намира в къща в Калифорния. Преди трансформацията тя е уютна, но твърде остаряла – като обзавеждане и като дизайн. Основният материал – дървесината, е запазен като елемент, но е обновен. Кухненските плотове са заменени с модерно покритие от гранит, за да им се придаде по-изтънчен и елегантен вид.

кухни


табТози интериор е изграден от нулата – цялото помещение е обзаведено отначало, като основната му архитектура е запазена максимално. За да се подчертае тя, стените са облицовани допълнително с нови тухли. Допълнителните елементи, внесени в обзавеждането, подчертават уникалната красота на това огромно помещение, без да контрастират с дизайна, но и без да се накърнява модерният облик на кухнята.

кухни


Източник: architecturaldigest.com19 май 2009 17:15 | до Тодорка
От: Новонаемател
г-жо Тодорка, вие май също не сте влизали в кухня от новото стрителство. Те са още по-малки от от панелките. Какво по-напред да поставите в размери 2х2? Идеите наситина си ги бива, само че за фамилни къщи. От друга страна мозем да вземем някоя и друга идея - с някои дребни елементи можем да внесем уют и ранообразие в интериора.
19 май 2009 15:22 | отговор
От: comfort
Кухните невинаги са снимани под един и същ ъгъл - при номер 6 например двете снимки са правени в двете различни посоки. Освен това на няколко места е променян и архитектурата на помещението. Така или иначе това са снимките, дадени в оригиналната статия при представянето на тези дизайнерски решения и ние не сме в позиция да ги сменяме.
19 май 2009 14:47 | страхотно
От: Тодорка
Ами страхотни са кухните!Много добри идеи!Май Лучка не е влизала в кухня от новото строителство;)От тук човек може да си "открадне" нещичко за своята кухня.Няма никакво значение размера,а идейките!Браво!
19 май 2009 13:46 | гледай внимателно
От: Лучка
Всички кухни са много хубави за стила си, но моля да ни извините, ние доматите с колците не ги ядем. Модел 5 не е едно и също помещение.Вижте размера.Същото важи и за 6 модел.А и къде виждате в България толково големи кухни освен в къщите.
1 ]
4 резултата в 1 страница


ключови думи
кухня, трансформация, интериори

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg